Vrouwenstress – Tijd Voor Rigoureuze Verandering

Het wezen van een vrouw is gecompliceerd en bestaat uit nuances van gedachten en emoties; ze is niet zwak of eendimensionaal. Vrouwenstress is ontstaan door in onze samenleving gebruikelijke verheerlijking van mannelijke waarden boven vrouwelijk eigenschappen te zetten.

Vrouwenstress komt door het gereduceerd zijn(het voelen althans) tot niets anders te zijn (voelen) dan verzorgsters.

vrouwenstress

En (helaas) zijn we het massaal gaan geloven ook! Stiekum voelen we iets anders maar we durven nog steeds niet goed voor de dag te komen met onze werkelijke waarden, talenten, vaardigheden en gaven.

Vrouwenstress gaat pas echt afgelopen zijn als we weer aan de slag gaan met onze eigen “uitrusting”, die we allemaal van nature hebben meegekregen. Alle vrouwen weten diep van binnen wanneer ze zouden moeten strijden of wanneer ze juist zorgzaam moeten zijn.

Zorgzaamheid heeft de totaal foute titel gekregen als zijnde vrouwelijke zwakheid.

Vrouwenstress kun je krijgen als je niet op de juiste manier MAG zorgen zelfs. Als je het goed doet heeft het totaal niets te maken met zelfopoffering, zelfwegcijfering of overdreven dienstbaarheid, maar juist het tegendeel ervan.

HET GAAT OM DE KUNST VAN HET POSITIE KIEZEN!

Helaas kiezen vele vrouwen vaak voor het “netjes” blijven en verraden als het ware zichzelf. Zij voelen zich verloren, verdwaald en helemaal leeg. Vrouwenstress, burnout, depressie en overspannenheid steken de kop op.

Vrouwen moeten opnieuw het inzicht krijgen dat zij zelf positie MOETEN kiezen!

De meesten hebben wel oog voor de noodzaak een zo gunstig mogelijke positie te kiezen, respect te verwerven of het bestaan te verbeteren, maar de ANGST houdt hen tegen om het daadwerkelijk ook te gaan doen.

Vrouwenstress komt door het alsmaar netjes blijven. Ook worden we vaak op “tekortkomingen” gewezen. (volgens het mannendenken in deze mannenmaatschappij)

Terwijl onze vindingrijkheid, inzichtgevende, krachtige en vanuit zelfvertrouwen en innerlijk wetende slimheid, tact en alertheid, kortom onze totale emotionele intelligentie, juist die vaardigheden zijn die nodig zijn in de huidige maatschappij.

Als jij de wereld met je eigen ogen gaat bezien, jouw zelfvertrouwen en jouw eigenwaarde gaat ervaren door de juiste educatie tot je te nemen, en er naar gaat handelen, zal  vrouwenstress voor jou verleden tijd zijn, voorgoed.

Evenwicht en harmonie creëer je zelf, op elke plek waar jij wenst, mits je de juiste “gereedschappen” gebruikt. Als jij opnieuw wilt leren werken met de juiste gereedschappen, kan HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen en direct beginnen.

Meer lezen op Facebook, delen en jouw reacties zijn van harte welkom!

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?