Stress En Angsten – Hoe Kom Je Er Van Af

Het niet goed kunnen verwerken of tonen van je emoties kan stress en angsten geven. Het niet voldoende geleerd hebben hoe met emoties en gevoelens om te gaan maakt dat er zovelen rondlopen met stress en angsten. Dat kan zich uiten in bijvoorbeeld agressief gedrag, of men wordt depressief.

stress en angsten

Stress en angsten kenmerken.

–          Slapeloosheid.

–          Verminderde eetlust.

–          Licht hoofd klachten, hyperventilatie.

–          Verwijding van de pupillen.

–          Klagen en mopperen.

–          Twijfelen.

–          Verlies van controle over iets of dingen. (werk, operaties, relaties).

–          Veel transpireren.

–          Duizeligheid.

–          Hartkloppingen.

–          Vermoeidheid

–          En vele onverklaarbare klachten en pijnen.

Bij stress en angsten is menselijk contact hebben het belangrijkste.

Het stimuleren van gevoelsuitingen en menselijke contacten leggen zijn waardevolle zaken als het om stress en angsten gaat. Het lucht werkelijk op als iemand zich serieus gehoord voelt, en het vermindert de intensiteit van gevoelens. Iedereen heeft het aangeboren recht om zijn of haar emoties te mogen voelen en bij tijd en wijle te mogen uiten ook.

Dit hoeft uiteraard geen uitgebreide therapeutische sessie te worden maar gewoon even “ventileren” is vaak al genoeg.

Ook afleiding zoeken kan enorm helpen om bange gedachten te verzetten. Inzichten verkrijgen in je eigen gedrag kan sneller stress en angsten doen verdwijnen. Bepaalde educatie tot je nemen. Bewustwordingsstof, verhalen, anekdotes, ontspanningstechnieken en inspiratiestof zelfs. Je kan overal van leren en jij, uniek mens, kan dat eruit halen wat jou persoonlijk aanspreekt.

Je kan leren hoe anderen het je (voor)deden. Zij zijn dan een rolmodel voor je.

Stress en angsten laten verdwijnen door het zelf aanleren van nieuwe vaardigheden.

Het je eigen maken van bepaalde nieuwe vaardigheden, en nog belangrijker het toepassen ervan, maakt dat jij ook snel verlost gaat worden van stress. Zodat jij ook weer overal dat kunt doen wat jij wenst te doen. En niet belemmerd wordt door jouw stress en angsten.

Lekker in je vel en dat nog uitstralen ook zodat anderen aan je gaan vragen wat jij toch gedaan hebt omdat je er zo goed uitziet. Blakend van zelfvertrouwen verder op jouw persoonlijke pad verder stappen. Is dat wat je voor jezelf wenst?

Het zelfgenezende vermogen is bij iedereen latent aanwezig…………………en soms moet het gewoon weer eventjes opgezocht worden.

 

Als jij meer wilt weten over HOE stress en angsten beter te hanteren zijn dan kun je hier meteen GRATIS unieke informatie aanvragen. Ook jij kunt jezelf verlossen!

PS. Als u dit bericht deelt op Facebook, Linkedin of Twitter, geeft u anderen ook een bijzondere kans om zelf te “genezen”.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?