Stress Hoezo – Gewoon Zelf Aan Gaan Pakken

Velen weten niet dat wij allemaal een aangeboren zelfredzaamheid vermogen hebben. Een zelfgenezend vermogen om zelf je eigen stress en gezondheidsklachten aan te pakken. We zijn het vergeten. We rennen en sjouwen wat af, zonder naar onze eigen emoties en gevoelens te luisteren. Geen paniek, het is nog niet te laat om alsnog te starten met een stukje persoonlijke ontwikkeling en jezelf te gaan genezen van die lastige stress. Stress hoezo?

Stress hoezo? Het hebben is normaal maar te veel last ervan niet.

stress hoezo

Iedereen is bezig met zijn of haar leven te leven. En het hele leven is een aaneenschakeling van processen. En iedereen komt in zijn of haar leven dan ook periodes tegen dat het allemaal niet zo lekker loopt. Je krijgt stress hoezo?

Op zich is dat een normaal verschijnsel maar……..

–          als je bijna niet meer slaapt

–          te prikkelbaar bent

–          boos, angstig, humeurig, verdrietig

–          agressief zelfs

–          of je hebt zoveel lichamelijke klachten

dan is het de hoogste tijd om er zelf iets aan gaan te doen.

Velen maken deel uit van werkgroepen hier, besturen daar, sprotclubs, werkverplichtingen enz. enz. en doen overal hun uiterste best voor. Stress hoezo? Maar weet je, elke goed bedoelde hulp,en waar dat ook begint als een verleiding, zal eindigen in een gevoel dat je dingen niet meer kunt weigeren. En daar begint jouw stress hoezo?

Stress heeft iedereen en is van alle tijden.

De overbelasting is epidemisch geworden. Velen vandaag de dag worden aangegrepen door stress en weten geen middel meer om er echt vanaf te komen. De farmaceutische industrie draait overuren en het systeem als zodanig wordt wel in stand gehouden door de reguliere gezondheidszorg. Ook zij pikken hun graantje wel mee.

De plaatselijke arts heeft soortgelijke moeilijkheden. Hij moet werken in een sfeer die in hoog tempo verzakelijkt. Stress hoezo?

Mensen met stress klachten moeten kunnen “ventileren”, kunnen praten over hun emoties en gevoelens, en begrip krijgen voor hun situaties. Helaas, vaak ontbreekt de tijd , en tijd is geld en de farmacie wordt weer ingezet, terwijl zij ook liever anders deden. En de mensen willen eigenlijk geen medicatie maar gewoon ECHT “gehoord en gezien” worden met hun problemen. Mensen hebben ook recht om gehoord en gezien te worden. Het medemenselijk gevoel is verdrongen door het “harde” in de maatschappij. Iedereen heeft het soms nodig om even wat vertroeteld te worden en een arm om de schouder te krijgen en echte steun. Waar kan men dat halen tegenwoordig?

Stress daarom zelf elementair aanpakken, in de basis.

Wanneer jouw gevoel in de knel is geraakt en je hebt teveel stress opgelopen, is het belangrijk dat je teruggaat naar jezelf. Naar je eigen ik. Wie ben jij die nu last heeft. Dat is essentieel. Als jij leert jouw gevoelens opnieuw echt gaan te voelen en te luisteren naar wat zij betekenen gaat ook voor jou de wereld weer open. Je komt weer lekker in je vel en je gaat het uistralen ook. Mensen pikken dat op en gaan je vragen wat jij toch gedaan hebt omdat je zo straalt.

Ontdek de wereld van de persoonlijke ontwikkeling en geniet van het proces van zelf stress aanpakken door HIER GRATIS unieke informatie over aan te vragen. Ook jij kan direct al starten met  jezelf redden!

PS. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin of Twitter geeft u anderen een bijzondere mogelijkheid.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?