Overspannen Verschijnselen Weg – Praten Helpt Echt

overspannen verschijnselen weg

Overspannen verschijnselen weg door het mogen uiten van je emoties


Maar……………….waar en met wie zul je zeggen.

Iedereen heeft wel eens ervaren dat een familielid of vriend, die opeens met een probleem geconfronteerd wordt, aan komt kloppen om hulp. Op de tong van de meeste amateurhulpverleners, zoals wij de buurvrouw, je moeder of vriendin, collega’s  en vrienden wel mogen noemen, ligt gelijk het antwoord: “dan moet je………” ……………….

en een advies is geboren.
Zelden of nooit reageren vrienden, kennissen, buren of familie met: “Is het zo erg, wil je  je overspannen verschijnselen weg hebben? Laten we er even voor gaan zitten en er over praten”.

Overspannen verschijnselen weg dan emoties ECHT mogen lossen.

Overspannen verschijnselen weg krijgen kan door het mogen “ventileren van emoties en gevoelens”. Op een oprechte en eerlijke manier luisteren naar wat er in de ander omgaat. Er wordt begrip getoond voor de gevoelens, waarden, keuzes en prioriteiten van de ander, opdat deze zich ook ECHT begrepen voelt. Dit hebben we eigenlijk allemaal wel eens nodig.

Dat is al helpen.

Luisteren en ECHT begrip opbrengen voor de medemens.

Een klein beetje moeite doen om, op een niet bemoeizuchtige of betuttelende wijze, de ander in zijn of haar eigen waarde te laten. Niet elk probleem kent acuut een oplossing.

Goed luisteren en begrip tonen voor hen, kan van hele grote waarde zijn. Op deze manier krijgen mensen de tijd om zelf te heroriënteren op wat er gebeurd is. Je hoeft je zeker niet als een professioneel hulpverlener op te stellen want dat is jouw taak niet. Iedereen kan zelf nadenken en vragen stellen indien nodig.

De noodzaak om medemensen soms even aan te horen en te beluisteren, zonder een oordeel te vellen, is van erg grote waarde.
Als je zich een beetje wilt en kunt inleven in de ander, een beetje warmte, genegenheid en oprechtheid kunt geven en ECHT bent, kan ook jij zelfs wonderen verrichten.

Het gevoel wat je krijgt is helend voor beiden. Overspannen verschijnselen weg bij de ander en jij een goed gevoel. Wat wil je nog meer dan. Het is veel simpeler dan je denkt. Velen zoeken de antwoorden in medicatie of allemaal moeilijke therapieën. Gewoon mens onder de mensen zijn is het oeroude recept wat altijd al werkte.

Als je oprechte belangstelling hebt, en/of meer wilt weten over hoe overspannen verschijnselen weg kunnen gaan, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met tips en vaardigheden om direct zelf te gebruiken.

Op ieders vitaliteit en gezondheid!

Ps. Meer lezen op Facebook of Twitter, reageren of vragen stellen kan ook!

 

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?