Stress, Burnout, Overspannen, Depressief, Gevoelig – Wat Nu

Eens mens is veel meer dan iemand met stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig of wat voor neuroot dan ook. Elk mens heeft het eigen vermogen ‘gekregen’, anders dan een dier, om een houding te kiezen ten opzichte van elke conditie.

Stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig, oké, er is altijd een vrije wil om er iets aan te doen, als jij dat wil.

stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig

 

 

 

 

Je hoeft er niet in te blijven ‘hangen’. Elk mens is onderworpen aan biologische, psychologische en sociologische voorwaarden. Toch wil dat zeker niet zeggen dat men ZELF niets kan doen aan de stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig of geestelijk slechte toestand.

Iedereen kan, zo hij of zij wil, elke minuut van de dag weer opnieuw keuzes maken om zijn of haar ‘toestand’ (lastige gevoelens) te veranderen. In die zin is de toestand van een mens altijd ONVOORSPELBAAR.

Door ons verleden, in onze opvoeding, is een basis gelegd.

We hebben allemaal het een en ander ‘meegekregen’ in onze opvoeding. Zonder oordeel, onze ouders zijn ook ‘slachtoffers’ van ‘slachtoffers’. Zo kregen we wel of niet goed mee; hoe om te gaan met onze levensproblemen. Juist wel of juist niet goed aangeleerd gekregen, bedoel ik dan.

Er zijn dus wel mogelijkheden om bepaalde ‘zelfgenezende vermogens’ aan te spreken om te transcenderen, er gemakkelijker ‘doorheen’ te groeien als het ware.

Wat is jou aangeleerd als het gaat om stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig, of welke ongemakkelijke gevoelens meer, om die te kunnen hanteren, greep erop te hebben? Wat heb jij wel of juist niet aangeleerd gekregen hierover? Daar gaat het om!

Naar mijn idee wordt er teveel getracht een mens als een machine te zien.

Een pilletje erin en hoppa…. de machine raast weer door. Vakantietje….weekendje…….en je moet maar weer doorkunnen.

Stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig……ik heb ze allemaal al heel veel ‘voorbij’ zien komen, het is bij elk mens totaal anders en uniek. Toch zit er achter elk mens een ander verhaal….…een uniek verhaal. Er zitten zelfs hele moeilijke en trieste verhalen achter deze klachten. Wat is jouw verhaal?

Een mens is niet een ding tussen andere dingen. Elk mens bepaalt uiteindelijk zichzelf, wie hij of zij WIL zijn. Er is ECHTE communicatie en openheid voor nodig wil men klachten ECHT opruimen, voorgoed. En bij iemand waarbij jij je vertrouwd voelt, dat is essentieel.

Ik weet wie ik wil zijn, waarbij ik niet altijd zeg dat het me elke dag lukt en altijd een goed gevoel heb.

Het is wel mooi om mensen te helpen, te ondersteunen in hun stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig  of prikkelbaar zijn, en hun gevoelige klachten als sneeuw voor de zon zien te verdwijnen. Inzichten en helderheid geven in hun leven, zodat iemand weer verder kan is het mooiste wat er is, voor mij.

Maar……..elk werk is mooi als je ‘jouw ding’ mag doen, toch? Ben jij ook ‘jouw ding’ aan het doen?

De diepten van mensen kunnen echt zichtbaar worden, ongeacht de intellectuele gaven. Er zit een diep en authentiek geloof in mensen die ‘hun werk’ doen. Heeft niets met ‘wel of niet veel geleerd hebben’ te maken. Zij staan er dan geheel en volledig achter en zitten in een FLOW en zijn zonder klachten. Er is dan geen negatieve stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig of prikkelbaar gevoel. Men voelt juist de positieve stress, de nieuwe energie, de beweging weer komen en stromen.

Soms verliezen mensen (tijdelijk) die ‘bruikbaarheid’, om wat voor redenen dan ook. Hun diepste waardigheid gevoelens behouden zij wel en weten dat heel diep ook wel.

Ik ben ervan overtuigd dat wij mensen massaal veel gevoeliger zijn dan wat de meesten denken. Daarom zou er meer menselijk met elkaar omgegaan kunnen worden. Er zou meer gezocht moeten worden naar eigen diepten en kunnen van mensen.

Als men gaat werken op dat niveau worden mensen massaal veel gelukkiger, gegarandeerd.

Kortstondige methoden tegen stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig en prikkelbaar gedrag, zijn geen garantie voor definitieve oplossingen.

Doeltreffende methoden aanleren zijn wel gunstig voor een resultaat wat ook blijvend is. Het is gebleken dat problemen die in de jonge jaren ontstaan zijn, opgelost dienen te worden in de volwassenheid.

De meeste mensen met stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig en/of andere gezondheidsklachten worden als het ware ‘achtervolgd’ door de ‘denkbeelden’ van vroeger.

Dit gevoel wordt alsmaar meer versterkt omdat er ‘tegendruk’ is. Mensen willen deze lastige klachten niet, zij ‘vechten’ er als het ware continu tegen. Dit versterkt alle symptomen steeds meer.

Heroriënteren op ‘jouw levenstaak’ geeft echte oplossingen, zijn blijvend.

Ieder tijdperk heeft zo zijn eigen behoefte aan oplossingen voor klachten en problemen, om deze te ”bestrijden”.  De massa neurosen (stress, burnout, overspannen, depressie, gevoelig en prikkelbaar zijn) vragen nou juist om een specifieke, unieke en persoonlijke aandacht. Anders zou deze tijd zinloos zijn.

Aangezien wij de vrije wil van de mens niet willen ontkennen is er een keuzesysteem, een vrij educatief programma wat erg uniek is. Men is totaal vrij om eigen standpunten in te nemen, ten opzichte van eigen welbevinden.

Jij kiest zelf de waarde die het voor jou en jouw directe omgeving heeft.

Zie jij het al voor je?

  • Jij weet, voelt en hebt greep op jezelf in allerlei voorkomende situaties. Jij voelt je zeker van jezelf, je weet wat jij wel of juist niet moet doen, jij weet wat jij wilt en wat je niet wilt en jij voelt je eindelijk GOED! Je straalt het uit, anderen zien het aan je en vragen jou wat jij toch hebt gedaan…….juist omdat jij zo straalt.
  • Jouw stress, burnout, overspannen, depressief, gevoelig en prikkelbare tijd is voorgoed voorbij!

Als dat is wat jij wenst voor jou zelf, voor jouw gezin, jouw kinderen, of jouw directe omgeving kan je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen die jou gaan helpen en jouw persoonlijke proces gaan ondersteunen.

Als jij direct snelle resultaten wilt, het maximale in relatief korte tijd wilt bereiken, GA DAN DIRECT NAAR HET PROGRAMMA, en start er meteen mee.

Meer lezen kan op het FORUM of op de FB-PAGINA .

Delen van dit bericht, als jij het ook een goed bericht vindt, kan; door hieronder op de deelknopjes te drukken, hiermee geef jij anderen ook weer deze mooie kans!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?