Hooggevoeligheid Ziektebeeld Tegenover Uniciteit

Zo gauw iemand bij een arts of hulpverlener (m/v) komt met hooggevoeligheid klachten, stress, burnout, overspannenheid, vermoeidheid, angst of spannings gevoelens, probeert deze hulpverlener deze klachten te inventariseren. Dit gebeurt vanuit zijn eigen referentie kader, vanuit zijn ervaringen en vanuit zijn ‘geleerde’ stof.  Al heel snel komt er een ‘diagnose’ en krijgt je klacht een naam en de persoon heeft een ziekte, een stoornis of een syndroom. Er wordt geen moment nagedacht over ; hooggevoeligheid ziektebeeld tegenover uniciteit.

Hooggevoeligheid/extreem gevoelig, is al snel een ‘syndroom’, de ‘plakfactor’ is gerealiseerd.

hooggevoeligheid ziektebeeld tegenover uniciteit

 

 

 

 

Een arts of hulpverlener, zelfs ook sommige psychologen en psychiaters, zien de persoon met hooggevoeligheid klachten als een replica die past in een bepaalde categorie. Hij valt onder hetzelfde ziektebeeld en IS dus zo.

Hooggevoeligheid ziektebeeld tegenover uniciteit, betekent dat de persoon met deze klachten wordt gepasseerd in zijn uniek zijn.

De hulpverlener is hier de ‘dirigent’ van het koor. Er wordt voorbij gegaan aan het unieke in de mens en zijn (levens)proces. Het categorisch denken en het diagnosticeren kan een heel goed hulpmiddel zijn bij veranderingsprocessen maar evenzo een groter probleem worden.

Daar wordt vaak aan voorbij gegaan. Soms ontstaan er juist kloven en worden mensen gedwongen andere wegen te bewandelen.

Hoe kan men zich van een ‘stempel’ ontdoen?

Hoe kan men van de druk afkomen van het ‘ziektebeeld’ dat we gekregen hebben? Er is maar een manier om van die ‘diagnose’ af te komen.

ZELFREFLECTIE.

Als jij denkt dat je geen ziekte hebt maar juist een mooi en bijzonder talent, laat het maar zien!

Zelfzorg, zelfredzaamheid toepassen en laten zien dat jij een persoon bent die verantwoordelijk is voor zichzelf. Dan komt hooggevoeligheid ziektebeeld tegenover uniciteit pas echt naar voren. Ontdek het zelf.

Ik nodig jou uit om over jezelf te reflecteren.

Jij mag jouw persoonlijke visies geven op de rol die de situatie speelt en waarvoor jij oplossingen zoekt. Kansen blijven onbenut als de gangbare therapieën, trainingen en veranderingsmethoden gericht blijven op sturing.

Ontdek jezelf echt en laat jezelf zien zoals jij bent, een uniek mensenmens, met geweldige talenten.

Ontdek jouw eigenwaarde en onderzoek wat jij zelf belangrijk vindt. Wat voel jij als je denkt aan je verleden, heden en toekomst?

Wat zou je kunnen en willen veranderen, en wat heb jij dan nodig om het een en ander te wijzigen? Wie kan jou daarbij het beste helpen, wat denk jij? Wil jij je wel openstellen voor extra educatie en informatie?

Durf jij het proces met jezelf aan te gaan en jezelf als een uniek mensenmens te zien of wil jij ‘ziek’ blijven omdat een ander dat gezegd heeft?

Aan jou die keuze.

Jouw persoonlijk ervaringsproces kan stapsgewijs bevorderend werken en jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zal groeien, je krijgt direct meer energie. Je voelt het weer stromen in je lijf. Anderen gaan het aan je zien en jouw hooggevoeligheid is jouw kracht geworden.

Hooggevoeligheid ziektebeeld tegenover uniciteit is helder voor jou geworden. Het hele nieuwe leven, werken en wonen is hier op gericht.

Als dit is wat jij wilt bereiken kun  je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen die jou daarbij gaan helpen.

Meer lezen kan op de FB-pagina of op het Forum.

Delen van dit bericht kan door hieronder op de deelknopjes te drukken.

 

2 Comments
  1. Rosa 7 jaar ago

    graag wil ik geïnformeerd worden hoe met hooggevoeligheid om te gaan.
    En mezelf te reflecteren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?