Emotionele Ondersteuning Voor Dagelijkse Stressvermindering

Het gevoel is de oudste kennisvorm om iets te weten te komen over jezelf. Helaas wordt daar veel te weinig naar geluisterd en daardoor lopen mensen ‘vast’. Zij krijgen klachten van allerlei aard en weten soms zelfs niet meer waar die klachten vandaan komen. Emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering kan een hoop helderheid en verlichting brengen.

Emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering heeft alles te maken met het vergroten van jouw eigenwaardegevoel en jouw zelfvertrouwen.

emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering

 

 

 

 

Heel waarschijnlijk is jouw eigenwaardegevoel te laag en heb jij te weinig zelfvertrouwen, als jij stress voelt. In ieder geval te weinig zelfvertrouwen om:

  • Dat te voelen wat jij ook echt zelf voelt, te kunnen zeggen wat jij wilt zeggen en niet wat je ‘hoort’ te zeggen.
  • Dat te doen wat jij graag wilt doen, en niet wat je ‘hoort’ te doen.
  • Dat te denken wat jij wilt denken, en niet wat jij denken ‘moet’.
  • Dat te zien hoe jij iets ziet, en niet iets te ‘moeten’ zien.

Om op jezelf te kunnen vertrouwen is emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering soms tijdelijk nodig.

Alle stress in jouw leven komt van het voelen van een bepaalde druk.

Het wil niet zeggen dat er altijd een druk op jou wordt gelegd, als jij een bepaalde druk voelt. Ook van binnenuit kan jij, door bepaalde omstandigheden in je leven, deze ‘interne druk’ ontwikkeld hebben. Je kunt niet zomaar ‘de schuld’ geven aan anderen.

Jij bent nu verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid en welbevinden.

Dit heeft alles te maken met (nieuwe) inzichten in, en over, jezelf verkrijgen. Bepaalde dingen een goede plek te geven, om zodoende ruimte te maken en weer ‘lucht’ te krijgen. Bewuster leven met de dingen die er waren en zijn.

Voel de pijn, de angst en het verdriet. Voel de vreugde, het enthousiasme van het leven. Laat het door je heen stromen en volg je pad verder. Help het ‘zien’, veel stress zal verdwijnen als dit fenomeen erkend wordt.

Vaak mag men het niet over gevoelens hebben, terwijl ze er wel zijn, bij iedereen.

Elk mens heeft soms last van zijn emoties en gevoelens. Jij bent niet de enige, we hebben het echt allemaal. Groot, klein, dik, dun, hoog en laag opgeleiden, ieder ras, gewoon elk mens. En het mooie is…….daardoor begrijpt iedereen je. In feite zijn we allemaal hetzelfde.

Als we dat massaal meer kunnen zien, zijn we massaal toleranter met elkaar. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Vandaar deze ‘oproep’. Mensen met haat en wrokgevoelens, verdriet, angsten en pijnen, moeten kunnen ‘ventileren’ over hun gevoelens. Emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering is broodnodig om je echt begrepen en je echt ‘gehoord en gezien’ te kunnen voelen.

Je hebt jouw klachten echt niet zomaar. Niemand! Het lichaam liegt niet.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen voelen is het hoogste ‘goed’ waar elk mens recht op heeft.

Als jij dit voor jezelf weet te creëren voel je je goed en zit je lekker in je vel. Jij respecteert anderen omdat zij, of nog zoekende zijn, je hebt hiervoor begrip, of je helpt hen verder om ook zichzelf te zijn.

Jij voelt je kalm, rustig en ontspannen omdat je weet en voelt dat dit de enige weg is om relaxt te kunnen zijn. Jij bent letterlijk jezelf en daarom voel je je goed en je gunt dat anderen ook.

Emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering om eindelijk jezelf te kunnen zijn.

Elk mens is goed zoals hij of zij is. Wat niet wil zeggen dat het gedrag van mensen altijd goed is. Men kan en mag mensen aanspreken op hun gedrag, als er geen of weinig respect is, gevaar is voor zichzelf of voor anderen, maar nooit aanspreken op het wezen zelf.

Ieder mens doet zijn of haar best, op eigen en unieke manieren, terwijl jij jouw keuzes maakt om te doen en te laten zoals jij dat wenst.

 

Als je meer wilt weten over emotionele ondersteuning voor dagelijkse stressvermindering, kun je HIER GRATIS RAPPORTEN AANVRAGEN.

Meer lezen kan op de FB-pagina of op het Forum. Delen van dit bericht kan door simpel hieronder op de deelknopjes te drukken.

Op ieders gezondheid!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?