Hooggevoeligheid Is Knap Lastig – Wat Te Doen

Jouw hooggevoeligheid is knap lastig als je niet goed weet HOE met jezelf om te gaan. Of wat je allemaal kunt doen om er minder lasten van te hebben.Wat voel jij allemaal en wat denk jij allemaal. We hebben een levend lichaam en daar gebeurt een hele hoop in. Waar de ene mens aan voorbij gaat, ervaart de andere een hoop last. Ieder mens is een “unieke uitgave” van het mens-zijn.

Hooggevoeligheid is knap lastig; als je dit zo ervaart is het de hoogste tijd jezelf eens nader te onderzoeken.

hooggevoeligheid is knap lastig

Je hebt toch niets te verliezen nu, alleen te winnen namelijk: jouw welbevinden, een groter eigenwaarde- en zelfvertrouwengevoel.

Het is geen strijd om op zoek te gaan naar wie jij echt bent, het is een (levens)proces. Als je dit zo niet kunt zien zul je jouw leven als een worsteling kunnen ervaren. Maar……dat is het in werkelijkheid niet.

Als je je hier al een beetje aan over kunt geven heb je al veel gewonnen. Hooggevoeligheid is knap lastig omdat je veel emoties en gevoelens hebt die je waarschijnlijk niet goed weet te plaatsen.

Je denkt, hoort, voelt en ziet veel en je hebt misschien (nog) niet voldoende in de gaten dat wat jij denkt ook gevolgen heeft in jouw gevoelswereld. Als je angstig denkt, krijg je angstige gevoelens. Als je verdrietig denkt krijg je verdrietige gevoelens. Als je vreugde denkt krijg je blijde gevoelens.

Soms “ploppen” gevoelens ineens op, je gaat weer denken hierover en je kan op deze manier gemakkelijk in een cirkel geraken waar je niet zomaar weer uit kan komen. Dit zijn vaak onbewuste processen en zijn heel normaal.

Echter, als je weet dat deze processen beïnvloedbaar zijn, kan je daar enorme voordelen uit halen. Hooggevoeligheid is knap lastig voor je geworden omdat je heel waarschijnlijk in een cirkel gekomen bent waar je niet goed meer mee weet om te gaan.

Het kan een van jongs af aan negatief patroon geworden zijn.

Elk mens is gevoelig geboren, groeit verder uit, krijgt positief en negatief (aangeleerde) gewoontes en gedragingen.

Hooggevoeligheid is knap lastig voor je geworden als je hier niet goed mee weet om te gaan. De goed, of juist niet goed aangeleerde patronen, achtervolgen je altijd.

Soms “zie” je zelf je eigen “foutieve” gedrag niet goed meer en weet je gewoonweg niet goed meer wie je nou zelf eigenlijk bent.

Het is dan ook de hoogste tijd geworden om stil te staan en goed gaan te kijken en ervaren naar wat jij voelt, en hoe jij denkt. Soms is het zo erg geworden dat we allemaal dingen aan het doen zijn omdat anderen dat van ons zo verwachten.

We doen klakkeloos wat we “horen” te doen. We zeggen wat we “horen” te zeggen en we “moeten” de dingen doen omdat het zo “hoort”.

Onze eigen diepste emoties en gevoelens geven wel de signalen af maar we “horen” ze niet (meer).

Uiteindelijk gaan we ze voelen als klachten in ons lijf, en…….onze hooggevoeligheid is knap lastig aan het worden nu.

We hebben massaal stress, burnout, depressies, overspannenheid, we hebben lichamelijke en geestelijke klachten en we weten niet HOE we er vanaf kunnen komen.

We geloven het bijna niet dat het zou kunnen liggen aan deze zelfverloochening. Want dat is het in feite. We luisteren gewoonweg niet (meer) genoeg naar ons echte zelf.

Als jij dit nog steeds aan het lezen bent wil het alleen zeggen dat deze stof jou interesseert anders was jij al lang gestopt met lezen. Bovendien is het niet toevallig dat je het nu leest. Voel je je ongelukkig?

Hooggevoeligheid is knap lastig, ik weet dat ook uit eigen ervaringen.

En als ik niet oplet krijg ik er opnieuw last van. Als ik het accepteer en ik “werk” er mee, bewust gebruik als mijn kracht, gebeuren er mooie dingen.

Ook jij hebt mooie mogelijkheden in je om jouw specifieke talenten en vaardigheden te gebruiken. In eerste instantie om jezelf te helen natuurlijk maar straks ook voor jouw omgeving om te gebruiken. Het nieuwe werken zal steeds meer de overhand gaan krijgen.

Mensen worden in zijn algemeenheid steeds bewuster. Hooggevoeligheid is knap lastig voor velen momenteel. We dienen steeds meer massaal te herkennen en te erkennen dat het gewoon zo is.

Positief denken bevorderen is een must in deze tijd.

Jij weet zelf of je gelukkig bent of niet. Je hoeft geen normen en waarden van je ouders of opvoeders te verwerpen, zij deden wat zij in hun macht hadden. Nu ben jij aan de beurt voor jou. Als hun waarden jou ook dienen en je voelt je goed, prima. Vecht voor deze waarden en normen.

Als je echter voelt, dat voor jou andere waarden gelden, prima, ZE ZIJN VAN JOU!

Ontken je eigen waarden niet en luister naar jouw kern. Het gevolg zal zijn: je goed voelen, lekker in jouw vel. Je straalt het uit en anderen pikken dat op.

 

Als je meer wilt weten kan je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen waar je tips, tools en vaardigheden krijgt om meteen toe te passen.

HIER kan je meer lezen over dit onderwerp en deel dit bericht door simpelweg hieronder op de deelknopjes te drukken.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 

Log in with your credentials

Forgot your details?