Hooggevoelig Als Opgave – Niet Gemakkelijk

Jarenlang heb ik “gevochten” met mijn gevoelens. Nooit begreep ik het waarom van mijn klachten. De dokters konden nooit iets vinden en toch bleef ik stress houden. Onrust in mijn lijf, angsten en allerlei vage klachten en pijnen. Hooggevoelig als opgave, kende ik totaal niet. Herkenbaar?

Meer dan gemiddeld zien, horen en voelen, is hooggevoelig als opgave.

hooggevoelig als opgave

Meer zien, meer horen en meer voelen, ook tussen de regels door, zijn de grootste kenmerken van een hooggevoelig mens.

Elke dag nog betrap ik mij erop dat ik dingen zie, voel en hoor terwijl ik ook zie, voel en hoor dat vele anderen om mij heen dat niet hebben. En dat is een grote lering, een grote uitdaging om daar juist goed mee om te gaan, zonder alsmaar zelf klachten te blijven hebben. Echt hooggevoelig als opgave voel ik dat.

Omdat ik eigenlijk diep van binnen altijd een soort van “goedkeuring” wilde, ik wilde ook gezien en gehoord worden, bleef ik dingen zeggen en aangeven. Ik kreeg vaak dingen te horen als:

–          jij ook altijd

–          jij bent zo gevoelig

–          jij denkt zo ver na

–          doe niet zo moeilijk

–          hou maar stil, enz. enz,

en hier gebeurde het dan voor mij. Ik ging mij niet goed voelen want ik was “anders” dan zij.

Ik voelde mij ook letterlijk “anders”. Natuurlijk is iedereen anders en uniek maar het gros van de mensen is ook niet hooggevoelig. Alhoewel er steeds meer bijkomen. Het maakt ook helemaal niet uit waarvan, waarom en hoe, het gaat erom hoe jij er mee om gaat. Of, hoe jij gaat leren er mee om te gaan, zodat je geen klachten of last meer hoeft te hebben. En hooggevoelig als opgave gaat veranderen in hooggevoeligheid als kracht.

Omgaan met mijn “hooggevoelig als opgave” duurt al mijn hele leven. Het is een stap voor stap proces wat gewoon doorgaat………………….maar het is wel een geweldig leuk en enerverend proces als je het aangaat. En als je eenmaal door hebt hoe het werkt voor jou.

Hoe leren om te gaan met jouw “hooggevoelig als opgave” zijn.

Als jouw verlangen om te “genezen”, of om te groeien, groter wordt dan je angsten is het tijd geworden om op onderzoek uit te gaan. Gaan te onderzoeken hoe en wat voor jou werkt en wat niet (meer). Te leren over jezelf, wie jij werkelijk bent en hoe jij jezelf leert waarderen.

Jouw eigenwaarde  opkrikken, en aan een stuk persoonlijke ontwikkeling gaan doen. Jij bent het waard om jij te zijn. Ook jij hebt kwaliteiten die jij mag gaan inzetten en gaan gebruiken. De wereld van vandaag heeft juist de mens nodig die hooggevoelig is. Juist om te begrijpen. Een hooggevoelig mens die zichzelf kent begrijpt de ander ook namelijk.

Er zijn zo enorm veel mensen vandaag de dag, die hooggevoelig als opgave hebben, en die stress, burnout, depressieve gevoelens en overspannen klachten hebben. Het zegt mij genoeg, men kan gewoonweg de vele prikkels om ons heen niet meer allemaal verwerken.

Leren wel te verwerken, wel te voelen en weer door te gaan. Dat is mijn leven geworden, en ook door dit weg te leren.

Als jij op een leuke manier wilt leren omgaan met je eigen hooggevoelig zijn, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen. Die rapporten staan vol met informatie hierover.  

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?