Zelfredzaamheid Vergroten – Hoe Uit Hopeloze Situaties Te komen

Welke betekenis geeft iemand aan een bepaalde situatie. Dit is een heel persoonlijk gebeuren. Waar de ene mens fluitend verder gaat in zijn leven spreekt de andere over een stress-situatie of misschien zelfs een hopeloze situatie. Je eigen zelfredzaamheid vergroten en verbreden kan een geweldige oplossing zijn.

zelfredzaamheid vergroten

Zelfredzaamheid vergroten, een heel belangrijke factor, op jonge leeftijd aanleren.

Hoeveel energie een bepaalde situatie eist van een mens is heel persoonlijk. Een echtscheiding bijvoorbeeld kan voor de ene persoon een regelrechte ramp betekenen terwijl een ander opgelucht ademhaalt.

Bij de ene mens gaan de kinderen de deur uit en de “oudjes” gaan weer samen genieten van het weer met zijn tweetjes zijn, terwijl anderen een “lege nest syndroom” oplopen. Of een naderend examen spanning oplevert, hangt dus af van iemands persoonlijke gevoel ten aanzien van het examen.

Iedereen zal altijd wel bepaalde vormen van voorbereidingen treffen en aan bepaalde vormen van zelfredzaamheid vergroten doen.

Het is wel zo dat hoe jonger men leert goed met emoties en gevoelens om te gaan, hoe meer zelfredzaam men is. En een van de redenen dat velen stress ervaren is dat velen het niet goed aangeleerd hebben. Maar voor jou hoeft dat niet te gelden want je bent nog steeds niet machteloos overgeleverd aan.

Zelfredzaamheid vergroten kan je op elke leeftijd leren.

Er zijn vele aantoonbare verbanden tussen stress, spanningen en het krijgen van klachten en kwalen. Vooral opeenvolgende moeilijke tijden, en wanneer er niet voldoende herstelperioden zijn geweest, kan men chronische klachten krijgen.

Zie hier waarom zelfredzaamheid vergroten te allen tijde een noodzakelijkheid is, en zelfs een verplicht vak op school zou moeten zijn. Leren stevig in je schoenen te staan kun je natuurlijk altijd leren, persoonlijke ontwikkeling heet dat.

Jezelf persoonlijk verder ontwikkelen op velerlei gebieden kan je heel veel voordelen opleveren en zelfs jouw klachten doen verdwijnen. Inzichten in je eigen functioneren krijgen,  in je doen en laten, hoe jouw denken, je emoties en gevoelens op elkaar werken, is een enorm leuk en enerverend proces waar je enorm van kan genieten.

Je wordt weerbaarder voor allerlei invloeden van buitenaf en jouw zelfvertrouwen groeit enorm. En dat ga jij dan uitstralen ook. Controle en invloed, greep op eigen situaties hebben is een heerlijk gevoel.

Als dat is wat jij voor jezelf wenst, en veel meer wilt weten over zelfredzaamheid vergroten, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen. Ook jouw leven kan dan snel veranderen.

PS. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin en Twitter geef je anderen ook deze mooie mogelijkheid!

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?