Stress Klachten Zien – Wat Je Allemaal Kunt doen

Stress klachten zien van een ander komt door het feit dat jij ze zelf ervaren hebt. Jij weet als geen ander hoe vervelend het is om stress te hebben en niet te weten wat te doen. Wat allereerst heel belangrijk is, dat je een vertrouwensband hebt of opbouwt met de persoon die deze stress klachten heeft. Meestal staat iemand niet zomaar “open” om al “die goede raad” zomaar klakkeloos aan te nemen.

Stress Klachten zien, wat je kunt doen als je wilt helpen.

stress klachten zien

Dat is moeilijk voor velen. Wat raadzaam en nuttig kan zijn in dit geval is, de zogenaamde “zelfonthullingen” doen. Vertel iets over jezelf en jouw eigen stress klachten, die je had en wellicht nog soms kan hebben. Als je denkt,…………………. dat het delen van jouw eigen problemen, klachten en zorgen van weleer, bij een ander herkenning zullen geven, kan dat dus een opening zijn om een nieuwe draai te gaan het leven van die ander. Dat wil niet zeggen dat je moet gaan overtuigen om het op dezelfde manier op te lossen allemaal. Stress klachten zien is het delen van jouw verhaal en er dan zelf iets uit laten halen wat voor hem/haar toepasbaar zou kunnen zijn.

Bij stress klachten zien kan het “delen” van eigen positieve of negatieve levenservarende zaken, voor de ander weer beweging opleveren.

Beweging in actie ondernemen, of juist niets doen, zaken anders gaan zien, zelfs alleen de gedeelde informatie, kan al een gevoel geven van “ik ben niet alleen aan het tobben met stress klachten maar hij/zij had het ook.” Soms is alleen al herkenning en erkenning voldoende. Zelfonthullingen hoeven, (of mogen zelfs geen adviezen zijn), maar zijn ervoor om ruimte te geven. Om na te denken over een eventuele andere houding ten aanzien van de stress.

Stress klachten zien is open, eerlijk en oprecht eigen verhalen delen met de ander.

Praten MET de ander, i.p.v. OVER de ander, kan DE oplossing zijn en je kunt er erg goed mee doen. Het is jammer dat we vaak niet (meer) beseffen dat we MEDEmensen zijn. Zelfs hoe geweldig we ons van binnen kunnen voelen als we een ander hebben kunnen helpen. ALS MENS. Steun voor de emotionele toestand van de medemens, en/of de gewone normale betrokkenheid, is essentieel voor een gevoel van geluk.

Voor stress klachten zien is absoluut geen vaste standaard methode nodig om ze acuut te laten verdwijnen. Luisteren, praten met, en vragen stellen zonder direct met adviezen te komen, kan enorm opluchten. En daar gaat het om. Weer lucht te geven. Als je serieus meer wilt weten over stress klachten zien, kan je GRATIS RAPPORTEN aanvragen, waar informatie in staat die je direct toe kunt passen in jouw eigen leven.

Op jouw vitaliteit en gezondheid, en van die van anderen!

Ps. Meer lezen op Facebook of Twitter, reageren of vragen stellen kan ook!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 

Log in with your credentials

Forgot your details?