Hoe Omgaan Met Stress – Gegarandeerd Succes

Psychosociale arbeidsbelasting, in al zijn facetten, is het gesprek van de dag, ook in de spreekkamers van huisartsen. Stress telt mee als risico voor het verkrijgen van hart- en vaatziekten en talloze andere kwalen en gezondheidsproblemen.

Hoewel stress moeilijk (zelfs helemaal eigenlijk niet), te kwantificeren valt, wordt het wel een steeds dwingendere noodzaak om inzicht te krijgen in de vraag; HOE HET MOGELIJK IS dat psychosociale omstandigheden keer op keer mensen onverhoeds en blijvend uit zijn doen brengen. Hoe omgaan met stress is dan ook steeds belangrijker aan het worden voor elk individu.

Hoe Omgaan Met Stress

Hoe omgaan met stress? Wie vol van hoop is ziet succes waar anderen mislukking zien.

Stress, die zeker ook positieve invloed op onze prestaties kan hebben en tot een grote creativiteit kan leiden, brengt toch meestal een bedreigende spanning met zich mee. Die ons vervolgens weer verhindert te ontspannen en/of tot nog meer prestaties, in minder tijd, doet aanvuren.

Tegen de grote killer STRESS, is nog geen enkel kruid gewassen. Of toch wel? Hoe omgaan met stress is zelfs hot-topic.

Psycho-sociale factoren spelen bij het optreden van ziekten een bevorderende rol. Het begint er steeds meer op te lijken dat stress zelfs de cruciale factor is. Hoe omgaan met stress krijgt steeds meer “erkenning” bij (huis)artsen en internisten.

Het “zachtere bestanddeel” van geneeskunst komt steeds meer in beeld. ECHTE aandacht, warmte, liefde en genegenheid is waar het om draait.

Hoeveel mensen komen er niet dagelijks bij een huisarts met klachten van:

–          hoofdpijn, schouder- en nekpijn

–          maag- en buikpijn

–          rugpijn

–          allergieën, etc. etc. We kennen ze allemaal en het gekke is;

we weten dat het ergens “iets” te maken heeft met de buitenwereld, en met de interactie met anderen.

We zijn lang niet altijd opgewassen tegen de “druk” van buitenaf!

Sociale contacten kunnen erg waardevolle contacten zijn, als het gaat om elkaar weer “opvangen en opbeuren” als het eventjes niet of moeilijk gaat. Maar wat nu als er niet voldoende “bijstand” is? Zowel op het werk niet als thuis.

Hoe omgaan met stress is op zich een normale zaak, en kunnen we het ook wel, maar wat nu als jij het niet kunt, niet weet hoe dat moet? Wat is jouw draaglast en wat is jouw draagkracht. Dit is per mens verschillend, bovendien weten en beseffen we het niet eens meer, dat daar juist de meeste klachten vandaan komen.

Gebeurtenissen kunnen iemand totaal overvallen, je kan tegenover situaties komen te staan waarin je je in een keer zo machteloos en hulpeloos voelt.

Hoe omgaan met stress die jou plotseling overvalt.

Er zal meer aandacht moeten komen voor relaties die mensen met elkaar onderhouden en dat ook bevorderen.

Zowel in het dagelijks leven als in arbeidsrelaties.

Het is dan ook erg zinvol om na, of juist mee, te denken over het feit of stress voor jou een uitdaging is, of juist een bedreiging. Wat voor een persoon ben jij en wat ben jij waard voor het maatschappelijk nut.

Als er prestige-verlies is voelen mensen zich vaak ook nutteloos en kan stress het gevolg zijn.

Ondanks alle zorg problemen die er nu zijn, de structurele economische werkloosheid problemen, kunnen wij wel werken aan ons eigen welbevinden op een zachte manier.

Ons eigen hart laten spreken, dat is wat wij met ons programma zoveel mogelijk doen, en DAT WERKT.

Stress is de oorzaak van veel narigheid, veel meer dan wat wij vaak denken.

Ventileren, luchten, het erover mogen hebben, ECHT begrepen, je ECHT gehoord en gezien voelen, dat is wat men werkelijk nodig heeft. Mensen blijken in vaak staat te zijn “tekorten in aanpassing” te compenseren, en dat kost wat. Maar……de verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie toch bij jou, het is jouw lichaam!

Het probleem van deze tijd kan al voor een groot deel opgelost worden door zelf te starten met kijken, te zien hoe jij erin staat. Deze keuze heb jij. Toch?

Met enige hulp van goede educatie, het (leren) toepassen ervan, het mogen “ventileren” van jouw emoties en gevoelens, leer jij hoe om gaan met stress, voor nu en voorgoed.

 

“Anti-emotionele opvoedingen, met alle respect voor het niet aangeleerde, kunnen veranderen en veel klachten kunnen ECHT opgeheven worden”. Dat is het nieuwe werken.

 

Wil jij het maximale behalen in een relatief korte tijd? Ga dan rechtstreeks naar het unieke en levensveranderende  programma en start er gewoon meteen mee.

 

Ps. Delen van dit bericht kan door hieronder op de deelknopjes te drukken, meer lezen kan op deze pagina, of op het forum.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 

Log in with your credentials

Forgot your details?