Doorzetters, perfectionisten leggen steeds de lat hoger. Tot hun energie helemaal is verbruikt. Oververmoeidheid symptomen zorgen ervoor dat iemand niets meer kan. Alles is een verplichting en zelfzorg bij symptomen burnout in nu het allerbelangrijkste.

Zelfzorg bij symptomen burnout is inzichten in jezelf verkrijgen.

zelfzorg bij symptomen burnout

Herkennen en erkennen dat je gezondheidsklachten hebt is een eerste stap. Leren de signalen van jouw lichaam op te pikken en leren daarmee om te gaan. Jij bent een uniek wezen en jij hebt jouw unieke gevoelens. Je eigen grenzen leren stellen is een zelfbescherming. Het zal voor je omgeving niet altijd prettig zijn dat jij aan het veranderen bent, maar dat is het probleem van hen. Ook zij kunnen leren daar mee om te gaan.   Dat is zelfzorg.

–          Snel boos zijn.

–          Geïrriteerd.

–          Cynisch of afstandelijk.

–          Vergeetachtig.

–          Geen daadkracht hebben.

–          Duizelig en moe.

–          Stress klachten.

–          Geen eigenwaarde meer voelen.

–          Licht hoofd klachten.

–          Geen zin in seks of intimiteit.

–          Slecht slapen.

–          Allemaal verschijnselen burnout.

Zelfzorg bij symptomen burnout zelf doen door nieuwe (gezonde) doelen te stellen.

Leren “nee” zeggen en leren “ja” zeggen.

Er is een groot aanbod aanwezig in therapieland die jou kunnen leren nee te zeggen en waar ja.

Zakelijke, strakke, medisch-diagnostische modellen, cursussen met een hoog “zweefgehalte”, en er zijn samenwerkings modellen waarbij non-directiviteit hoog in het vaandel staat.

Het uit de persoon zelf laten komen, wat deze voor zichzelf wenst in de toekomst, is een van de krachtigste methoden die meestal het meeste oplevert.

Zelfzorg bij symptomen burnout is zelfkennis en eigenwaarde opbouwen om een gelukkig leven te kunnen hebben.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat in 2020 psychische problemen de voornaamste redenen van ziekteverzuim zullen zijn. Re-integratie bureaus roepen bedrijven daarom op vooral maatregelen te nemen om deze problemen te voorkomen.

Dat kost geld maar altijd nog een stuk minder dan werknemers die een half jaar ziek zijn.

Werkgevers, organisaties, gemeentes, buurtverenigingen en wat allemaal nog meer, kunnen heel veel doen aan preventie en zelfzorg. Veel meer dan zij nu weten.

Groei en ontwikkeling bevorderen op het gebied van gezondheid en welbevinden, en voornamelijk zelfzorg aanleren, is simpeler dan men denkt en is zelfs een enerverend proces om aan te gaan met je werknemers en of je medeburgers. Zij zullen dat aan je teruggeven wat jij ze biedt!

Als jij serieus geïnteresseerd bent in zelfzorg programma’s, en hoe gemakkelijk en leuk het kan zijn om samen aan een gezondheidsdoel te werken voor jezelf en medeburgers, dan kun je GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met tips, tools en vaardigheden om er direct zelfs al mee te starten. Op uw vitaliteit en gezondheid!

P.s. Dit bericht delen op Facebook, Linkedin of Twitter geeft anderen kansen!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *