Ontwikkeling begint niet met goederen, zij begint met mensen, het juiste onderricht, het toepassen van de juiste stof en de discipline om het vol te houden. Er zijn welvarende samenlevingen met maar een heel smalle basis van natuurlijke hulpbronnen en wat een gezond en economisch wonder lijkt. Zelfzorg is hier het Wijsheid Juweel.

 

Zelfzorg is niet alleen weten hoe en wat.

 

zelfzorg

 

Het geleidelijk aan herontwikkelen van de hedendaagse gezondheidszorg, om aan hedendaagse veranderende omstandigheden aan te passen, zal liggen richting zelfzorg.

 

Dit inzicht moet niet een inzicht zijn van een zeer kleine minderheid, maar van de hele samenleving. Stress klachten, burnout symptomen, overspannen symptomen, de vele onverklaarbare gezondheidsklachten, wie kent ze niet zou ik haast zeggen.

 

Als er hulp moet worden blijven verleend in de toekomst en dat is erg aannemelijk, en bepaalde nieuwe economische activiteiten ook ingevoerd moeten worden, zullen die alleen maar heilzaam en levensvatbaar zijn als zij kunnen steunen op een reeds bestaand educatief niveau van behoorlijk grote bevolkingsgroepen.

 

Persoonlijk denk ik hierbij aan de vele goede therapeuten, coaches, die op alle vlakken in het werkveld werkzaam zijn, en wat extra werk erbij kunnen doen. Zij zullen erg waardevol kunnen zijn om deze vernieuwende visie in onderwijs, organisaties, bedrijven, gemeentes en overheid mede bekend te maken en om deze nieuwe discipline ook mede ECHT te bevorderen en te verbreiden.

 

Zelfzorg is een proces wat zich uit zal moeten breiden en kan er niet zomaar ingegooid worden. Sterker nog, als nieuwe zelfzorg ingevoerd gaat worden op grotere schaal, en als “speciaal” genoemd gaat worden en geenszins inherent is aan de ontvangende samenleving, zullen deze nieuwe activiteiten een gezonde ontwikkeling zelfs niet bevorderen maar eerder nog in de weg staan.

 

En zal het allemaal nog nijpender gaan worden.

 

Zelfzorg gaat om mensen.

 

Mensen zijn de allereerste en de allerlaatste bron. Als zij er buiten gelaten worden en er wordt geschoven door “deskundigen”  als het om de “beste methoden gaat”, kan het nooit ECHTE vruchten opleveren.

 

Zo ook met alleen medicatie geven.

 

Belangrijk hierin ook is dat grote groepen mensen gaan beseffen dat zelfzorg nodig zal zijn i.p.v. dat een paar mensen daar intensief mee bezig zijn. De verwerping, de verwaarlozing van ons eigen ik, de zelfzorg, is zo ver weg geraakt van velen, dat de meeste intellectuelen zelfs niet het flauwste idee hebben van wat de term zelfzorg ook maar zou kunnen betekenen.

 

En daarom hebben zij altijd de neiging te trachten een ziekte te genezen door de oorzaken te intensiveren. Aangezien ziekte is veroorzaakt doordat we handigheid en vernuft de plaats hebben laten innemen van wijsheid, mag men ook geen ECHTE genezing verwachten van vernuftige onderzoeken op welke schaal dan ook.

 

Maar wat is zelfzorg, gezondheid en welbevinden dan? Men kan er enorm veel over lezen in talloze publicaties maar…………….. men kan het ECHT slechts vinden in zichzelf!

 

Als u serieus meer wilt weten over uw eigenwaarde herontdekken of over hoe zelfzorg toe te passen is in uw eigen leven en uw directe omgeving, dan kunt u GRATIS RAPPORTEN hierover aanvragen. Deze rapporten staan vol GRATIS informatie, tips, tools en vaardigheden.

Op uw vitaliteit en gezondheid!

Ps. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin of Twitter geeft u anderen een kans om te genezen.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *