Er worden steeds meer jonge mensen geplaagd door stress klachten en burnout verschijnselen. Het enige wat ECHT helpt is aan zelfredzaamheid stimuleren. Leren HOE om te gaan met dagelijkse (moeilijke) situaties voor jezelf in combinatie met je directe omgeving.

Zelfredzaamheid stimuleren en preventief aanleren als het om gezond zijn gaat.

zelfredzaamheid stimuleren

Het zou goed zijn om al op jonge leeftijd kinderen bewust te maken van eigen verantwoordelijkheid t.a.v. hun gezondheid. Veel mensen hebben niet goed geleerd hoe om te gaan met hun eigen denken, eigen emoties en gevoelens.

Wat je zelf denkt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn, van je eigen denken. Het bewust aanleren van goede (denk)gewoonten, gezond gedrag wat betreft eten, drinken en bewegen en vooral het waarom ervan duidelijk maken. Dit werkt preventief en zeker als kinderen nog klein zijn.

Een bepaalde vorm van zelfredzaamheid stimuleren is gemakkelijk aan te leren. Emoties en gevoelens van jezelf kunnen hanteren zal veel echte kwalen en klachten voorkomen.

De gevolgen van alle ingehouden emoties, verdriet, angsten en boosheid, zijn veel groter dan men denkt. Overal om je heen zie je de “uitbarstingen” ervan. Helaas.

Zelfredzaamheid stimuleren door middel van  goede persoonlijke ontwikkeling, kan uitkomsten bieden. Niet alleen voor jou maar voor je hele omgeving.

Zelfredzaamheid stimuleren is broodnodig, laat de arts het medische stuk dan maar doen.

Ook van de hedendaagse arts wordt het onmogelijke soms gevraagd. Hij moet behalve medicus ook nog psycholoog en maatschappelijk werker zijn. Dat kan niet. Wel mag er naar mijn idee in de geneeskundige wereld meer aandacht besteed worden aan preventie en zelfredzaamheid stimuleren van de mens als het om zijn eigen gezondheid gaat.

Ook het individuele ziek zijn in al zijn facetten, lichamelijk, emotioneel en de gedragsuitingen, zouden beter begrepen moeten worden. Een meer omvattende geneeskunde zou zowel preventief als behandelend, meer gericht moeten zijn op zelfredzaamheid stimuleren en zelfzorg.

Hoopvolle initiatieven in de zelfredzaamheid stimuleren en zelfzorg zijn ontstaan, en mogen nu doorgroeien.

Er zijn hoopvolle initiatieven gerealiseerd alhoewel deze programma’s nog veel meer onder de aandacht mogen komen op meerdere plekken. Nieuwe vormen van multidisciplinaire mogelijkheden en leuke vormen van samenwerking zijn gestart.

Er zijn nog vele hindernissen te overwinnen in de gezondheidszorg maar echte zelfredzaamheid stimuleren begint toch altijd eerst bij jezelf.

Als jij meer wilt weten en zelf wilt starten met zelfredzaamheid kun je hier onder GRATIS unieke en levensveranderende nieuwsbrieven over aanvragen. Gezondheid zelf creëren en meteen ermee beginnen!

Meer hierover lezen op Facebook, waar je ook kan reageren!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *