Het gevoel van zelf greep te hebben op eigen (moeilijke) situaties is van groot belang voor je gezond voelen en je welbevinden in zijn totaliteit. Je merkt het al als er lawaaioverlast is, je gaat er iets van zeggen. Als je het gevoel hebt niets te kunnen of mogen doen of je durft niet dan is werken aan zelfredzaamheid krijgen een must voor je.

zelfredzaamheid krijgen

Je hulpeloos voelen of zelfredzaamheid krijgen, wat kies jij?

Je eigen stress leren hanteren, inzichten krijgen in je eigen denken, doen en handelen kan jou een enorme boost geven in je leven van nu. Velen hebben gewoon een bepaalde vorm van zelfredzaamheid krijgen niet aangeleerd gekregen, of niet voldoende, en lopen rond met vele klachten en kwalen.

Het is de opvoeders vaak niet te verwijten want ook zij zijn de dupe van niet goed aangeleerde stof. Maar………het is nog lang niet te laat! Voor jou hoeft dat niet langer te gelden want jij hebt een vrije keuze om het nu wel gaan te leren allemaal. En dit heeft niets met leeftijd te maken.

Het geloof in eigen nieuwe mogelijkheden en zelf greep krijgen op situaties vormt een enorme buffer. Jouw eigenwaarde gevoel gaat er enorm van groeien, gegarandeerd!

Zelfredzaamheid krijgen is als psychologische make-up.

Sociale ondersteuning, het gevoel dat ze jou begrijpen, dat je er niet (meer) alleen voor staat, in combinatie wat jij zelf kan doen, helpt iemand enorm en is een blijvende bescherming tegen de gevolgen van stress en spanningen.

Zelfredzaamheid krijgen en bevorderen zou een gewoonte moeten worden overal en op elke plek, zeker op scholen. Elke instantie zou meer open moeten staan voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen als het om zelfredzaamheid krijgen gaat.

Soms hebben we niet genoeg aan buren, familie en vrienden omdat die het gewoonweg te druk hebben met hun eigen levens. Op grotere schaal zou zelfredzaamheid krijgen gezien en gepromoot moeten worden, in deze tijd zeker.

De psychologische make-up als een heel belangrijk onderdeel van de hele gezondheidszorg zien is echt noodzakelijk!

Zelfredzaamheid krijgen is hard nodig omdat traditionele leefverbanden zijn vertrokken.

We kunnen bijna niet meer terugvallen op familie en buren. Helaas. Het is niet meer zo gewoon dat je “er bent” voor die ander. Je eigenwaarde opkrikken is daarom broodnodig in deze tijd wil jij niet ten onder gaan en blijven klachten ontwikkelen.

Sociale steun zoeken in de vorm van een zelfredzaamheid programma doen, zal jouw gevoel van zelfvertrouwen  en eigenwaardegevoel teruggeven en dat ga je uitstralen ook!

 

Als jij het gevoel hebt iets meer te willen weten over zelfredzaamheid, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen die vol staan met unieke en levensveranderende informatie.

PS. Je kunt dit bericht gerust delen op Facebook, Linkedin en Twitter, je geeft hiermee anderen ook deze bijzondere kans!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *