Er wordt gezegd dat als lichaam en geest niet in harmonie zijn, de mens lichamelijk of geestelijk ziek wordt. Als zich in het lichaam symptomen manifesteren, trekken die de aandacht. Zo ook symptomen burnout. Deze dwingen ons er aandacht aan te besteden. Eigenlijk willen we dat niet, “gestoord worden”, en hier begint het gevecht tegen de symptomen. Zelfredzaamheid programma’s volgen, kan iemand meer positiviteit geven, omdat het een vriendelijker karakter heeft, en mensen gaan zich daardoor beter voelen, blijvend.

 

Zelfredzaamheid is iets anders dan medische trucjes doen.

 

zelfredzaamheid

zelfredzaamheid

 

Symptomen stress, symptomen burnout, overspannen symptomen zijn het gesprek van de dag. Wie kent ze niet?

 

De erkende medische wetenschap richt haar aandacht op het symptoom, en gaat daarmee voorbij aan de functie van het symptoom, de ziekte, de disharmonie. Ziekte is een manco van het systeem, ziekte is een signaal, en het wil zeggen dat we (tijdelijk) uit evenwicht zijn.

De wetenschap houdt zich bezig met wetenschap en daarnaast zijn er andere disciplines om dieper te gaan kijken. Iedereen is gewoon bezig met zijn  of haar “eigen” werk.

 

De symptomen kunnen ons leren hoe wij stap voor stap beter kunnen omgaan met onszelf. Zelfredzaamheid en zelfzorg is nodig om ECHT (op dieper niveau) ook te kunnen genezen.

 

Bewustzijnsverruiming is als kijken in een spiegel. Een kijkje in een spiegel kan ons laten zien dat we mooie ogen hebben en een prachtige bos met haar. Als we dat niet zien, en niet op onszelf betrekken, heeft de spiegel geen zin.

 

Zelfredzaamheid is je persoonlijk ontwikkelen en zelf gezondheid creëren.

De meeste mensen vinden het gemakkelijker om over symptomen en lichamelijke klachten te praten als het over gevoelens te hebben.

 

Klachten hebben bestaansrecht, iedereen mag het weten, zij worden geaccepteerd, maar voor de ECHTE, achterliggende oorzaken gaan we nog steeds massaal op de vlucht! Waarom eigenlijk?

 

Weet je, als je zelfredzaamheid en zelfzorg gaat toepassen, en je gaat ECHT naar je eigen inhoud kijken, dat er dan licht in de duisternis komt. Dat je zelf je eigen gezondheid gaat creëren.

 

Naar je eigen binnenste gaan kijken is de grote toverformule, voor je goed gaan voelen.

 

Zelfredzaamheid geeft evenwicht en een goed gevoel op de lange termijn.

 

De mens is ziek omdat de eenheid ontbreekt.

 

Als u het gevoel hebt “eenheid te willen voelen in uzelf”, of u wilt meer weten over zelfredzaamheid dan kunt u GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met tips, tools en vaardigheden waar u direct zelf al mee aan de slag kan.

Op uw vitaliteit en gezondheid!
P.s. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin of Twitter geeft u anderen een kans!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *