werkende moeders stressMoederzorg is een kunst met een grote K. In onze hedendaagse samenleving worden moeders er regelmatig van beschuldigd dat zij overdreven emotioneel met hun kinderen omgaan.  Vaders hebben daar veel minder last van gezien de nog steeds overheersende “mannenmaatschappij”. Werkende moeders stress is zelfs normaal te noemen omdat zij vanuit de oergevoelens verzorgend en koesterend is. Dat zijn we (helaas) te vaak vergeten.

Het zijn de SUPERMOEDERS die werkende moeders stress hebben.

Veel vrouwen vandaag de dag zijn letterlijk geblokkeerd geraakt omdat zij enerzijds een carrière hebben (willen hebben) en anderzijds echt moeder willen zijn.

Ook het bedrijfsleven staat nog steeds vaak onwelwillend tegenover het gezin. Vrouwen, en soms ook mannen, worden gedwongen hun verzorgingsinstincten te onderdrukken en gewoon te doen alsof geld verdienen belangrijker is dan het verzorgen van je kinderen.

Werkende moeders stress is eigenlijk gebaseerd op een diep gevoel van het gedeeltelijk  afgesneden zijn van het mogen verzorgen in alle vrijheid.

Diep van binnen voelen zij zich toch schuldig omdat zij hun kinderen “stallen”, bij oma of de kinderopvang. Tevens voelen zij zich in hun werk ook niet meer 100% gemotiveerd. Zij zijn in gedachten bij hun kroost. Bovendien zijn de ongelijke salarissen, arbeidstijden en banen zonder enig perspectief. Dat onderliggende constante gespannen gevoel is de werkende moeders stress.

Werkende moeders stress begint nu een beetje meer in de picture te komen.

De regering, en ook de bedrijfswereld, begint wel steeds meer in te zien dat het zelfs tot grote voordelen komt om moeders, vrouwen en gezinnen meer steun te bieden. Het beste scenario wat men maar kan bedenken is dan ook wanneer mannelijke capaciteiten en vrouwelijke capaciteiten een zo evenwichtig mogelijke verdeling, binnen het leven van kinderen krijgen.

Werkende moeders stress opheffen begint dan ook met persoonlijke ontwikkeling. Zij zal eigenwaarde en zelfvertrouwen moeten tonen aan man en kinderen, voordat het kind liefde en respect voor haar kan hebben. Zij moeten zo leren waardering voor haar te hebben en moeten op deze manier kunnen profiteren van haar kennis, vaardigheden en leerstellingen.

Er is helaas nog steeds te weinig begrip voor deze diepste en allernatuurlijkste waarheden. Eigen moederzorginstincten zijn nog steeds de beste graadmeters ook als het werkende moeders stress aangaat.

Het is datgene waar moeder en kind zich het beste bij voelen. En alle anderen, de hele maatschappij daar omheen, dienen dat te accepteren, de keuze van de moeder te respecteren in al zijn facetten.

Lees meer berichten hierover op Facebook en deel dit artikel zoveel mogelijk met je vriendinnen!

Als jij direct dichter bij jezelf wil komen, en de werkende moeders stress achter je wil laten, en voorgoed, kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen, die jou daarbij kunnen helpen.

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *