Het regent stress klachten zou je haast zeggen. Overbelasting eist grote aandacht van velen. Een reden te meer om een “redder” te leren zijn voor jezelf  (of je naaste) omgeving. Ook onder “wetenschappelijke en medische genezers” is de patiënt/cliënt inmidddels herkend. De garantie dat iemand geen stress krijgt in zijn of haar leven krijg je nergens en van niemand. Vrij van stress een utopie?

Vrij van stress, jezelf aanleren, maar hoe.

vrij van stress

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het zich wel of niet goed voelen. Als mens heb je de vrije keuze gekregen om te denken wat jij wil denken. Natuurlijk heeft ieder mens periodes dat het niet lekker loopt allemaal en krijgt men stress.

Ook zijn er periodes van “zware beproevingen” en kan men tijdelijk “uit de running” zijn. Dit omdat je echt de tijd nodig hebt om vrij van stress te zijn of te herstellen van:

–          Verliezen (van werk, dierbaren, relaties).

–          Ongelukken.

–          Veranderingen van situaties. (kinderen die huis uit gaan, scheiding enz enz)

–          Gedwongen aanpassingen moeten doen.

Dit alles kost enorme energie en vreet aan mensen, hier kan men ook letterlijk stress van krijgen. Toch bezit ieder mens in de basis een zelfgenezend vermogen. Een soort aanpassingsvermogenom vrij van stress te kunnen zijn.

Er kunnen een aantal dingen jou niet goed aangeleerd zijn. (zonder verwijt aan opvoeders omdat ook zij slachtoffer zijn van)  Bijvoorbeeld hoe om te gaan met bepaalde situaties. Je hebt als het ware te weinig geleerd om voor jezelf te spreken. Te weinig tools en vaardigheden meegekregen. Je hebt te veel aangeleerd gekregen om naar anderen te luisteren, te doen wat zij je opdragen zonder je eigen gevoel mee te laten spreken of jij dat wel kon of wilde. Je eigen gevoelens zijn genegeerd en daardoor naar de achtergrond geraakt. Je kent jouw gevoelens misschien zelfs niet meer (goed).

Een goede reden om ze alsnog weer gaan te voelen en te leren gebruiken ten behoeve van jezelf om uiteindelijk vrij van stress te kunnen zijn.

Stress is van alle tijden.

We zijn er zo van overtuigd dat wij in een bijzondere onrustige tijd leven. Ook menen wij steeds maar op zoek te moeten zijn naar kalmerende ontspannende methoden en strategieën. We willen rust en kalmte in plaats van stress, klachten en pijnen. Maar stress is echt ook van alle tijden en hoort gewoon bij het leven, alhoewel het vroeger natuurlijk een andere naam had.

Stress hebben betekent  gevoelens van onbehagen hebben. De kunst is te leren wat die gevoelens jou te zeggen hebben, want ze zijn van jou. Ieder mens is een uniek wezen en heeft emoties en gevoelens gekregen om er ook naar te luisteren. Wat betekenen ze voor jou. Je dient er naar te leren handelen wil jij lekker in je vel blijven zitten en vrij van stress kunnen zijn.

Om lekker te kunnen leven, vrij van stress, je lekker in je vel te kunnen voelen, relaxt te kunnen zijn en dat nog uit te stralen ook, kan alleen als jij bereid bent zelf stappen te ondernemen, en jezelf serieus te nemen met jouw emoties en gevoelens.

Je kun je eigen overtollige stress aanpakken en voorgoed laten verdwijnen door hier GRATIS unieke informatie over aan te vragen waarin precies staat HOE jij dat kunt doen. Ontdek zelf hoe interessant dit kan zijn.

PS. Door dit bericht te delen met Facebookvrienden, Linkedin of Twitter geeft u anderen een bijzondere kans om zelf te leren herstellen van stress.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *