Verschijnselen Burnout en Stress Klachten Leren Hanteren.

 

verschijnselen burnout

verschijnselen burnout

De laatste jaren zijn er enorme veranderingen gaande in de lichamelijke en pychische gezondheid van mensen. In vele bedrijven en organisaties gaan mensen gebukt onder belastende werkzaamheden. Druk van bovenaf, conflictsituaties en reorganisaties die tot spanningen, stress klachten en verschijnselen burnout leiden.   Het is bijna niet meer te doen om gezond de pensioenleeftijd te bereiken omdat er zoveel druk is van alle kanten. Stress hantering leren toepassen in je leven is daarom ……..enorm belangrijk geworden.

Verschijnselen burnout tijdig herkennen en ingrijpen.

Verschijnselen burnout komen steeds vaker voor en zijn zelfs ingeburgerd in het dagelijks taalgebruik. En iemand die gebukt gaat onder (zware) verplichtingen en zijn of haar  (stress) klachten niet tijdig herkent, loopt het risico verschijnselen burnout te krijgen.   Talloze populaire wetenschappelijke boeken, therapieën en hulpverlenende methoden zijn ontwikkeld om verschijnselen burnout tegen te gaan en te “behandelen”. Multidisciplinaire aanpak van dit brede veld kan enorme verwarring geven bij de persoon die het aangaat.   Vanwege de overstelpende diversiteit van behandelmethoden, laten mensen de hulp die wel nodig is, vaak achterwege en dan slaat de snelle veroudering van het lichaam toe.

Verschijnselen burnout, herken de 3 belangrijke fasen:

  1. De alarmfase. Symptomen stress, licht hoofd klachten, hyperventilatie klachten, duizelig en moe, overspannen klachten, veel transpireren, koud zweet, allemaal klachten die een totale verschijnselen burnout alleen maar bevestigen.
  2. De weerstandfase. Als iemand de weerstand blijft houden tegen een bepaalde vorm van hulpverlening, kan aanpassing van de situatie en de klachten, ontstaan. Als iemand dan zich ook weer aan blijft passen, gaat het lichaam snelle veroudering krijgen of zelfs ernstige chronische kwalen ontwikkelen.
  3. De uitputtingsfase. Wanneer men de steeds maar voortdurende klachten niet meer kan verdragen volgt de echte uitputting en evt. de dood.

Als we beseffen dat het leven steeds om aanpassingen vraagt , dan kunnen we beter zelf het heft in handen nemen. Beslissen en de keuze maken om nu met grandioze nieuwe mogelijkheden te starten om je verschijnselen burnout te verminderen en uiteindelijk helemaal onder de knie te krijgen om vervolgens nooit meer terug te komen.   Als u het gevoel hebt serieus je verschijnselen burnout achter u te laten dan kun u nu HIER GRATIS  rapporten aanvragen om direct te beginnen. Op uw gezondheid!

Ps. Meer lezen kan op Facebook, of op het Forum en delen van dit bericht kan door op de deelknopjes te drukken.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *