Verschijnselen Burnout Zijn Ziekte Verschijnselen Die Kunnen Ontstaan Door Hoge Werkdruk. 

verschijnselen burnout

verschijnselen burnout

De neiging om de baas de schuld te geven omdat jij verschijnselen burnout hebt is groot. Een groeiend aantal managers van over de hele wereld is in gaan zien dat menselijk kapitaal in snel tempo de plaats inneemt van fysiek en financieel kapitaal als voornaamste bron van concurrentievoordeel.

De uitdaging zit hem in greep te krijgen om menselijke strategie en bedrijfsstrategie op elkaar te kunnen aansluiten. Zowel voor een werkgever als voor een werknemer kun je de reden “werkdruk” niet bij de ander neerleggen. Als de werkdruk voor jou persoonlijk te groot is, zal jij voor jezelf een actie moeten ondernemen voor…….. je herstel burnout.

Ook als de werkgever, voor je gevoel, te veel werk in korte tijd laat doen is dit je eigen verantwoordelijkheid t.a.v je verschijnselen burnout. Ieder mens is anders, wat de ene wel aankan, kan voor de ander een enorm probleem zijn, je moet dan spreken. Dat is je eigen verantwoording.

Verschijnselen burnout, werkgerelateerd, hoe aanpakken.

Belangrijkste zaak als je verschijnselen burnout hebt die werkgerelateerd zijn:

–          Voelen wat je voelt

–          Herkennen en erkennen dat er iets is waar jij geen vrede mee hebt

–          Praten wat er is en wat je bezighoudt

–          Praten met de juiste mensen hierover

–          Je leidinggevenden eerlijk zeggen watje voelt en denkt

–          Je niet laten intimideren, het is zoals het is, voor jou

–          Luisteren naar standpunten, motivaties, tips en mogelijkheden

–          Opnieuw voor jezelf voelen, of er menselijke maatstaven inzitten die nu wel bij je passen

–          Aanpassingen doen, of juist niet, als het niet goed blijft voelen

–          Nieuwe keuzes en/of strategieën bepalen en toepassen.

Verschijnselen burnout altijd serieus nemen.

Voor je herstel burnout is het serieus nemen van je klachten en je gevoelens het allerbelangrijkste. Je hebt je burnout klachten niet voor niets. Vermoeidheid is een teken dat er iets is wat je vermoeid. Dit is werkelijk een groot verschil met een keertje moe zijn.

Je verschijnselen burnout willen je iets zeggen. Het is een boodschap dat je niet helemaal op het juiste spoor zit. Anders had je ze namelijk niet. Je eigen lichaam heeft nu je ondersteuning hard nodig en wil gewoon “gehoord” worden. Tenzij je nu een echte ziekte wil ontwikkelen want dat is het gevolg van niet luisteren.

Je zult de eerste niet zijn die echte klachten heeft gekregen, genegeerd en daardoor blijvende chronische klachten of nog erger, kwalen heeft overgehouden. Klachten van rug,  schouders, ingewanden of sterker nog de ziekten met de grote “K”.

Als u serieus op zoek bent om uwverschijnselen burnout op een effectieve manier aan te pakken kunt u nu “GRATIS stress-vrije brochures” aanvragen, die boordevol krachtige informatie staan om direct zelf toe te passen.

Deze “GRATIS stress-vrije brochures” zijn bedoeld om snel weer fit en vol van nieuwe energie te zijn. Deel dit bericht op Facebook en laat je gedachten erover achter.

Op uw gezondheid!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *