Een ding is zeker, je bent aan deze reis begonnen en er is een einde. Twijfelen aan jezelf zal steeds komen en gaan. Er komen elke keer steeds weer nieuwe situaties op je pad en de twijfel slaat weer toe. Daar kan je mee leren omgaan, mits jij dat wil.

Twijfelen aan jezelf is op zich een normaal gegeven.

twijfelen aan jezelf

 

 

 

 

Ook jij bent als een ‘nieuweling’ hier gekomen om jouw eigen pad te zoeken en gaan te bewandelen. Alle problemen die we ervaren zijn er om doorheen te gaan. Levensprocessen zijn dat.

Natuurlijk gaan onze levensprocessen gepaard met soms enorm twijfelen aan jezelf. Je kunt dan jezelf een vraag stellen; wie is er verantwoordelijk voor mijn huidige levenssituatie?

Je kunt dan het gevoel hebben dat je ouders dat zijn. Dat zij jou niet goed hebben opgevoed; of zelfs geestelijk of lichamelijk hebben ‘mishandeld’. Ook kan jij het gevoel hebben dat anderen het zijn die jou dit ‘aangedaan’ hebben.

Echter, al die anderen zijn misschien ook een ‘slachtoffer’ van een ‘slachtoffer’.

Voelen is het sleutelwoord bij twijfelen aan jezelf.

Jij mag nu leren wie jij bent, naast anderen. Jij bent jij, met jouw unieke gaven en talenten. Elk mens mag doen waar hij of zij goed in is. Als jij ECHT diep van binnen voelt dat jij op het ‘goede spoor voor jou’ loopt, is twijfelen aan jezelf voorgoed afgelopen.

Als jij meer zelfvertrouwen en eigenwaarde wil krijgen en ook voelen, is op zoek gaan naar die mensen die dat jou kunnen leren, een must.

Op het moment dat jij actief zoekt naar iets, serieus er mee bezig bent, komt dat op jouw pad wat jij wenst voor jezelf.

Die ander zal jou leren wat jij wil leren, anders kwam jij die persoon niet tegen.

In feite is geven en ontvangen hetzelfde.

Diegene die geeft ontvangt ook iets. Twijfelen aan jezelf geldt ook voor de gever, die zocht een ontvanger. (met eigen redenen) Zo komen er twee bij elkaar die elkaar helpen en ondersteunen bij hetgeen zij zochten.

De scheiding tussen mensen verdwijnt en twijfelen aan jezelf is opgeheven als jij doet waar jij voor staat. De ‘rol’ van de hulpvrager is nu daadwerkelijk hulp vragen voor zijn of haar probleem. De ‘rol’ van de hulpverlener is om die ook te verlenen.

Twee ECHTE onderwijs-leersituaties komen nu bij elkaar. Het is ‘maar’ een ‘rol’ die hier gespeeld wordt.

Of de ene ‘rol’ (hulpverlener) of de andere ‘rol’(hulpvrager) zijn dezelfde mensen met gewoon andere ‘taken’.

Wanneer zij deze ‘taken’ beiden ‘uitvoeren’ gaan zij beiden merken dat zij in wezen hetzelfde zijn. Verschillen vervagen en verflauwen en deze verdwijnen steeds meer. Beiden gaan zien dat zij een belang en een deel hebben: twijfelen aan jezelf opheffen.

Twijfelen aan jezelf heeft niets met onderwijs-niveau te maken.

Er is niemand van wie jij niet iets zou kunnen leren, en er is ook niemand die niet iets VAN JOU zou kunnen leren!

Toch kan jij iedereen zomaar ontmoeten maar ……..het is niet TOEVALLIG dat jij juist deze persoon  (of dit artikel nu) tegenkomt. Het valt je toe….omdat jij ergens naar op zoek was………

Als jij het gevoel hebt de juiste persoon tegengekomen te zijn, dan zijn jullie ‘klaar’ voor elkaar, als dat tenminste ook bij die ander het geval is.

Overal en in elke omstandigheid kan een onderwijs-leersituatie ontstaan, op verschillende niveaus met hetzelfde resultaat.

 

Als jij het twijfelen aan jezelf ECHT wilt overwinnen, vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan. Deze rapporten zullen jou voorzien van ‘die stof’ die jou gaat helpen bij het vinden van je echte zelf.

Als jij sneller het maximale wilt bereiken en direct wil starten met concrete stappen ga HIER NAAR HET DIGITALE PROGRAMMA.

Meer inspiratie opdoen kan op de FB-pagina (vergeet niet te liken)of op het forum.

Delen van dit bericht kan, als jij het interessant vindt, door op de deelknopjes te drukken hieronder.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *