Stress, burnout, depressies, overspannenheid, hooggevoelig, hyperventilatie……………allemaal klachten van jouw lichaam, die jou vragen om grondig op zoek te gaan naar je eigen ik. Jouw huidige klachten geven je aan dat je een bepaalde greeptekort hebt op jezelf en in situaties. Stressgevoelig zijn betekent dat jouw zenuwstelsel het erg zwaar te verduren heeft. En dat kan niet lang goed blijven gaan.

Stressgevoelig zijn heeft vaak de wortels in de jeugd.

stressgevoelig

Alle ervaringen nemen we mee naar de volwassenheid. De behoeftes die we als kind hadden kunnen onvoldoende met liefde en intimiteit beantwoord zijn. Hiermee oordeel ik niet over ouders of opvoeding want ook “zij” zijn “slachtoffers” van hun opvoeding.

Maar………het feit blijft natuurlijk wel.

Stressgevoelig zijn betekent dat je nu ECHT mag gaan kijken naar wie jij nu bent. Hoe sta jij nu in het leven en wat kan je zelf doen om minder stressgevoelig te zijn en zelfs meer greep gaan te voelen.

Psycho-educatie is de suiker in de pudding, zeg ik wel eens!

Bepaalde overtuigingen, die aangeleerd zijn, kunnen iemands leven echt enorm beperken. Door welke bril bekijk jij jezelf en de wereld om je heen, en de situaties waarin je verzeild bent geraakt?

–          Er kan angst zijn voor bepaalde intimiteit, of voor heftigheid van emoties.

–          Er kan angst zijn voor wanorde.

–          Angst voor schaamte.

–          Angst voor verandering, weerstand.

–          Emoties die je niet begrijpt.

–          Enorme weerstand tegen dwangmatige zaken.

–          Algehele weerstand tegen veranderingen.

Allemaal zaken die enorm stressgevoelig zijn, en gebaseerd zijn op een gevoel van niet voldoende eigen greep voelen.

Stressgevoelig blijven of (leren) greep te voelen op jezelf, aan jou de keuze.

Ontdek de wereld van zelfzorg en zelfredzaamheid. Jouw geestelijke en lichamelijke gevoelens ervaren kan jou redden van stressgevoelig zijn. Jij kunt leren om jouw eigen gedachten te koppelen aan jouw gevoelens.

Er komt een AHA-inzicht; als ik zo en zo denk dan voel ik het ook zo!

Dan ga je in plaats van een overleven gevoel de zaken echt doorleven. EC HT voelen en weer doorgaan. Het stroomt weer dan. Laat ze maar eens komen die gevoelens van jou!

Je hoeft helemaal niet altijd stabiel te zijn maar juist soepel en flexibel. Procesmatig doorgaan, stap voor stap jouw leven relaxter bewandelen. Stressgevoelig zijn vervangen door de vaardigheid flexibiliteit, en zeker je identiteit versterken.

Eigenwaarde voelen en voldoende zelfvertrouwen hebben zijn erg belangrijke basisingrediënten om jouw stressgevoelig zijn helemaal op te heffen.

Ga ook op “ontdekkingsreis” en ga jezelf ECHT ontmoeten. De vele voordelen van je persoonlijke ontwikkeling zal ook jij spoedig ervaren dan.

PS . Deel dit bericht zoveel mogelijk op Facebook, Linkedin en Twitter omdat stress steeds meer levens totaal verziekt! Jij geeft mensen hiermee ook deze geweldige unieke mogelijkheid om er iets aan te veranderen!

Of vraag HIER direct GRATIS unieke nieuwsbrieven aan.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *