Stress symptomen weg, hoe jouw emoties en gevoelens leren hanteren.

stress symptomen weg

 

 

 

 

Angst, verdriet, boosheid, woede en agressief gedrag zijn emoties. Deze emoties zijn als het ware de ‘ontladingen’ van het lichaam, en zijn zelfs normaal. Als men deze emoties zo heftig uit, kan het zijn dat men niet weet hoe men ze ‘normaal’ af kan laten vloeien. Men heeft het vanaf het begin niet goed aangeleerd gekregen.

Maar………..het moet er wel uit komen om te kunnen overleven. Het heeft dus wel degelijk een goede functie. Stress oorzaken, stress symptomen, echte stress klachten, die geen normale afvloeiing hebben, gaan vastzitten en komen er gegarandeerd een keer letterlijk uitgeknald. Een kort lontje, agressief gedrag, boosheid…….we kennen het allemaal wel ergens.

In feite is het ‘jouw reële gevoel’ wat jij nu laat zien, en wat er niet zomaar is. Het slaat ergens op, bijvoorbeeld; geblokkeerd te worden naar jouw doelstelling, of een dreiging van een verlies van iets, en je hebt nog wel enig greepgevoel, de woede. De woede is de emotie, die jij laat zien, bewust of onbewust ingezet, je gevoel greep te (willen) hebben op de situatie.

Stress symptomen weg en hoe concreet jouw klachten van stress aanpakken.

Een kort lontje hebben, last dus van jouw stress symptomen, kan enorme gevolgen hebben voor jezelf of voor de omgeving. Belangrijk is dan ook om in vroege stadia jouw stress symptomen te herkennen en te erkennen dat ze er zijn. Essentieel is:

1-      eigen emotionele toestand en die van anderen (willen) zien

2-      het verloop van emoties kunnen en ook willen begrijpen

3-      over  eigen emoties en die van anderen nadenken

4-      hoe eventueel eigen emoties of die van anderen leren ‘sturen’. Op een goede manier.

Sociaal succes en/of gezonde ‘zelfbeheersing’ zal niet uitblijven. Dit is de grondhouding om samenwerking en conflicten op te lossen en om stress symptomen weg te krijgen, te verminderen, voorgoed.

Stress symptomen weg en succes op korte termijn.

Een tekortschietend vermogen om je eigen emotionele toestanden te begrijpen is beslist niet zeldzaam. Een reden te meer om te leren hoe jij jouw basisemoties kunt leren reguleren.

Als jij in staat bent om je basisemoties:

–          te voelen (te herkennen)

–          het verloop ervan leert te kennen

–          er een redenering over kunt leren geven, jouw diepste zieleroerselen ‘bloot’ durft te leggen

–          en sturen kunt naar een betere oplossing, dan is dat de beste behandeling stress ooit om jouw stress symptomen weg te krijgen!

 

Als jij het gevoel hebt meer te willen leren over hoe stress symptomen weg te krijgen zijn, dan kun je GRATIS rapporten hierover aanvragen.

Deze rapporten staan vol tips en vaardigheden om er meteen  mee te starten.

Wil jij, omdat jij een gevoelig mens bent, direct een snel resultaat, ga dan rechtstreeks hier naar het unieke levensveranderende programma.

Meer lezen kan op het FORUM of op de FB-PAGINA.

Delen kan door simpel hieronder op de deelknopjes te drukken, jij geeft hiermee anderen ook deze mooie kans.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *