Ik heb wat stress symptomen gehad toen ik mijn “oude ogen” nog had. Als 4-jarig kind keek ik scheel. Ik ben mij daar niet meer bewust van maar ik zie het op foto’s van toen. En “van toen” is ruim 50 jaar geleden voor mijn 1ste oogoperatie.

 

Als 4-jarig kind had ik al stress symptomen.

stress symptomen

Ik herinner me dat ik werd “klaar gemaakt”, gewassen en gestreken, om naar het ziekenhuis te gaan. Wat er precies zou gaan gebeuren wist ik niet maar het had iets te maken met mijn oogjes. Mijn vader en moeder hadden volgens mij ook stress symptomen want ze gedroegen zich zo “anders.”  Ik denk dat zij gespannen waren want hun dochtertje moest (toen nog voor een paar dagen) naar het ziekenhuis….. Ik weet nog dat ik honger had, waarschijnlijk omdat ik nuchter moest zijn voor de operatie, maar ik kreeg niets en ik rook wel het warme eten. Ik had het koud en voelde me stram, strak en gespannen. (stress symptomen)

 

Stress symptomen dus.

Ik werd wakker, na de operatie, en ik voelde mij zo verschrikkelijk eenzaam en alleen, in dat bedje met die spijltjes. Mijn beide oogjes waren dichtgeplakt, ik zat op de een of andere manier vastgebonden en ik had pijn. HELEMAAL VOL VAN STRESS SYMPTOMEN IN MIJN KLEINE LICHAAMPJE.

 

Maar…..met alles nog heel helder voor me. Wel kreeg ik wat te eten en plotseling kwamen er “bekende stemmen” binnen. Papa en mama. Ik geloof dat ik ze zowat samenkneep. Ik kon niet huilen, die pleisters zaten in de weg. Papa en mama hadden een kado voor mij meegebracht. Een pop met ECHT haar. Ik voelde dat en ik bleef maar met mijn handjes aan dat haar plukken. Het was heel bijzonder allemaal.

 

Maar………………papa en mama moesten weer weg natuurlijk en daar lag ik, weer alleen, nu met mijn pop.

 

Ik voelde allerlei emoties door me heen gaan en de stress symptomen die ik had hebben zich “vertaald”. Op bepaalde tijden als “het erover ging” werd door mijn ouders verteld dat ik in het ziekenhuis lag voor een scheelzienoperatie. Dat ze mij een pop hadden gegeven met ECHT haar. Dat ik in de dagen dat mijn ogen waren afgeplakt, er ECHT ALLE HAREN HEB UITGEBETEN.

 

HOEZO STRESS SYMPTOMEN?????????

 

Ik bedoel maar, en dat als 4-jarig kind. Ook weet ik nog dat de pleisters eraf gingen. Ik kon weer ZIEN…………. hoera. Ik weet niet hoelang ik daar nog lag, maar ik kon naar buiten kijken, daar was een speelplaats van een basisschool. Ik zag al die kinderen spelen en ik wilde dat ook. Waarom kon ik daar niet bij zijn? Wat was er met mij aan de hand eigenlijk? Ik kon eerst toch ook zien? Ik begreep er allemaal niets van. Verwarring.

 

En weer stress symptomen, ik huilde, riep de zuster want ik wilde naar HUIS. Als klein kind herinner ik me echt wel al die vervelende gevoelens die wij vandaag stress symptomen noemen. Zij horen bij het leven en ik zal je vertellen: Ik heb ze nog regelmatig. Alleen weet ik nu HOE er mee om te gaan!

 

Wilt u meer weten overstress symptomen en HOE deze te verminderen en of geheel te verdwijnen zijn, dan kunt u GRATIS RAPPORTEN aanvragen, die vol staan met informatie, tips, tools en vaardigheden om direct zelf toe te passen in uw leven.

Op uw vitaliteit en gezondheid!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *