Een van de belangrijkste redenen waarom ik dit schrijf is dat “de stof” waar ik het over heb al verteld zou moeten worden aan basisschoolkinderen. Zij leren spelenderwijs hoe je stress overwinnen kan en hoe je stress de baas kunt blijven door jezelf waardevol te blijven vinden. Ook als je groot bent!

Stress overwinnen door eigenwaarde en zelfvertrouwen (opnieuw) te (leren) voelen.

Stress Overwinnen

Natuurlijk zijn we allemaal “slachtoffers van slachtoffers” en deden onze opvoeders hun stinkende best om ons zoveel mogelijk te leren. Ik ervan overtuigd dat het niet (of niet voldoende) hebben van zelfvertrouwen en eigenwaarde gevoel de grootste factor is als het gaat om het hebben van stress, burnout, depressies, overspannenheid, hooggevoeligheid en de vele andere onbestemde klachten en kwalen, die steeds meer de kop op steken bij mensen.

Het natuurlijke en zelfgezende vermogen, wat bij ieder mens aanwezig is, zorgt er voor dat je zelf je stress overwinnen kan. Dat innerlijke gevoel dweept je steeds op en doet je zoeken naar nieuwe mogelijkheden, waardoor je weer verder kan in het leven.

Hier weer een inzicht, daar weer een hulpbron, weer een klotetijd, en zo gaan levensprocessen steeds maar door en jouw stress overwinnen zal een levenslang proces blijven. Maar kan wel veel soepeler verlopen.

En aangezien iedereen verantwoordelijk is voor eigen welbevinden zal je ook zelf altijd keuzes moeten maken hierin.

Natuurlijk kun je enorm gekwetst zijn in het verleden en heb je daar nog dagelijkse lasten van. Ook ik werd regelmatig “bestookt” met de opmerking een “gevoelige miep” te zijn. Gelukkig ben ik gevoelig gebleven en kan ik me daardoor inleven in anderen en hen daardoor ook goed begrijpen en leren hoe om te gaan met die levensprocessen.

Je stress overwinnen kan m.i. dan ook alleen als je ECHT uit durft te komen voor wie je in wezen bent.

Velen onder ons doen maar mee omdat:

–          ze niet voor zichzelf kunnen of durven kiezen

–          niet genoeg tools en vaardigheden in huis hebben om voor zichzelf te spreken

–          denken dat zij “minder” zijn

–          zich laten “overrulen” omdat zij geen of weinig zelfvertrouwen hebben

–          weinig of geen eigenwaarde gevoel hebben.

Zichzelf totaal onderwaarderen, en daardoor steeds klachten hebben en houden, die vaak ook nog verergeren.

Hoe ook jij jouw stress overwinnen kan.

Stap voor stap inzichten verkrijgen in jezelf. Jouw (aangeleerde) overtuigingen over jezelf en van de wereld eens gaan onderzoeken. Jouw denken bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt.

Ook jouw brein is veel groter en machtiger dan wat je nu denkt. Ook jij hebt capaciteiten, die zo simpel zijn te ontdekken, en waarmee jij ook jouw stress overwinnen kan.

In jouw belemmerende overtuigingen van nu zitten aangeleerde patronen die vandaag waarschijnlijk helemaal niet meer gelden. Het zijn patronen waar je onbewust  bent ingerold. Er zijn vele wegen die je nu nog niet kent maar wel kunt leren kennen. Mits jij ze natuurlijk ook wilt leren kennen.

Het gaat ook jou AHA-inzichten opleveren. Je gaat nieuwe gedachten vormen die vervolgens nieuwe betere gevoelens gaan opleveren.

Het jaren “shoppen”, het zoeken naar wat echt helpt, heeft mij natuurlijk gebracht naar wat ik nu weet. Voor mij een grote reden om deze combinatie als een uniek product aan te bieden.

Stress overwinnen, en dan voorgoed uit je leven bannen, kan door dagelijks en /of op een regelmatige basis (online)support of life ondersteuning te krijgen van iemand die ECHT weet waar hij het over heeft.

Vraag direct GRATIS unieke informatie aan. Deel dit artikel op Facebook, Linkedin en Twitter of stel je vragen HIER.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *