Een van de belangrijkste redenen waarom ik dit schrijf is; en waar ik pas achterkwam in mijn 40-ste levensjaar, dat deze informatie eigenlijk al aan je verteld moet worden als je heel klein bent. Stress overwinnen kan, de baas blijven ook door jezelf ECHT waardevol te vinden.

Stress overwinnen kan door genoeg eigenwaarde en zelfvertrouwen te (leren) voelen.

stress overwinnen kan

Natuurlijk zijn we allemaal slachtoffers van slachtoffers en deden onze opvoeders hun stinkende best om ons veel goeds aan te leren. Toch ben ik er ook van overtuigd dat te weinig eigenwaarde gevoel en het niet of weinig  hebben van voldoende zelfvertrouwen, de allergrootste factor is als het gaat om het hebben van stress, burnout, depressies, overspannenheid, hooggevoeligheid klachten en de vele onbestemde klachten en kwalen die steeds meer voorkomen in het leven van mensen.

Het (opnieuw) aanleren (en op jonge leeftijd) van eigenwaarde gevoel en zelfvertrouwen is daarom essentieel.

Gelukkig had ik altijd diep van binnen ergens een gevoel van; er moet toch iets zijn hoe ik mijn stress overwinnen kan. Dat innerlijke weten heeft mij steeds maar opgedweept en nieuwe technieken en vaardigheden gebracht waardoor ik weer verder kon.

Hier een inzicht, daar een hulpbron, weer een klotetijd, en toch maar weer op zoek naar hoe ik mijn stress overwinnen kan en de baas kon worden. En het is mij gelukt!

Iedereen is verantwoordelijk voor eigen welbevinden en als mens heb je altijd de keuze om er zelf iets aan te veranderen. Natuurlijk kun je enorm gekwetst zijn in het verleden en heb je “deuken” opgelopen. En ……..waar je nog steeds dagelijks last van hebt.

Ook ik werd regelmatig “bestookt” met de opmerking “een zeer gevoelige miep te zijn”.

Gelukkig ben ik gevoelig gebleven en kan ik me daardoor goed inleven in anderen. Ik kan hen daardoor beter begrijpen en ondersteunen.  Je stress overwinnen kan m.i. dan alleen als je ECHT uit durft te komen voor wie jij in wezen bent. Velen onder ons blijven maar mee doen omdat:

–          ze niet voor zichzelf kunnen of durven kiezen

–          niet genoeg tools en vaardigheden in huis hebben om voor zichzelf te kunnen spreken

–          denken dat zij “minder” zijn

–          zij zich laten “overrulen” omdat zij geen of weinig zelfvertrouwen hebben

–          weinig of geen eigenwaarde gevoel hebben.

Zichzelf totaal onderwaarderen en daardoor steeds klachten hebben.

Hoe ook jij jouw stress overwinnen kan.

Stap voor stap inzichten verkrijgen in jezelf. Jouw (aangeleerde) overtuigingen over jezelf en van de wereld om je heen, eens grondig gaan onderzoeken.

Jouw huidige denken bepaalt voor een groot deel hoe jij je nu voelt. Ook jouw brein is veel groter en machtiger dan wat je nu denkt. Ook jij hebt capaciteiten, die zo simpel zijn te ontdekken, waarmee jij jouw stress overwinnen kan.

In jouw belemmerende overtuigingen zitten gegarandeerd aangeleerde patronen die nu helemaal niet meer gelden. Het zijn de patronen waar je onbewust ingerold bent. En er zijn ontzettend veel wegen die je nu nog niet kent maar die je wel kunt leren kennen. Mits jij ze natuurlijk ook wilt leren kennen.

Het gaat jou zeker AHA-inzichten opleveren. Je gaat nieuwe gedachten vormen die vervolgens nieuwe betere gevoelens gaan opleveren.

Al dat “geshop” van mij, dat jaren zoeken naar wat ECHT hielp, heeft mij natuurlijk gebracht naar wat ik nu ben. Voor mij was dat een grote reden om de combinatie van eigen ervaringen te koppelen aan mijn werk als counsellor.

Stress overwinnen kan, en dan ook ECHT voorgoed uit je leven bannen, kan ook door dagelijkse en/of regelmatige (online) support, life ondersteuning van iemand die ook ECHT weet en voelt waar hi/zij het over heeft.

En zeker niet door het alsmaar onderdrukken en wegstoppen van je emoties en gevoelens.

Ook jij mag er zijn met al je onhebbelijkheden en weet nu dat er ECHT mensen zijn die jou graag willen helpen met het vinden van jezelf.

Ook jij bent belangrijk in deze wereld, gegarandeerd!

PS. Deel dit bericht op Facebook, Linkedin en Twitter en geef hiermee anderen ook deze mooie kans!

 

Vraag Hier direct de GRATIS unieke informatie aan en start er meteen mee!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *