De meeste stress klappen worden gevoeld door vrouwen en kinderen. Zij krijgen vaak de grootste klappen van de overbelasting van de mannenwereld. Hoewel er momenteel veel vrouwen buitenshuis en in allerlei functies werken, zijn zij toch vaak de klos als het er echt op aankomt.

Stress klappen zijn een lichamelijke gewaarwording die als onprettig wordt ervaren.

stress klappen

Vrouwen hebben meerdere functies vaak. Zij zijn altijd deelgenoten “in het bedrijf van partners”, hebben eigen werkzaamheden buiten de deur,  en zijn praktisch altijd hoofdregelaar van huis en gezin.

Zolang er uren van vrijheid overvloedig beschikbaar zijn is er geen probleem en zijn er geen stress klappen maar owee als ze schaars zijn. Vrouwen en kinderen zijn eigenlijk altijd de dupe.

De geëmancipeerde vrouw spreekt steeds meer voor zichzelf, maar wordt tevens nog steeds niet echt goed begrepen. Zie hier het ontstaan van veel stress klappen. Lichamelijke en geestelijke niet prettige gewaarwordingen die heel erg kunnen variëren.

Het gezinsleven wordt steeds meer bedreigd. Het werk van beiden overdag, eventueel het meegenomen werk naar huis, de hoge druk van het beiden moeten werken voor inkomsten, voelen de kinderen. De lichamelijke aanwezigheid van beide ouders in de avonduren kan de geestelijke ontoegankelijkheid bij de kinderen doen voelen, en men kan het niet meer compenseren. De druk wordt overal te groot en iedereen krijgt stress klappen. Ook de kinderen.

Stress klappen door “roofbouw”, zelf aan gaan pakken.

Je afhankelijk opstellen (van artsen en therapeuten of van andere, verplichte hulpverleners), als het gaat om je eigen stress klappen, kan weer tegen je gebruikt worden. Als jij niet leert naar je eigen emoties en gevoelens te luisteren, en jouw leven te leven waar jij je lekker bij voelt, ga je nog een veel groter probleem tegemoet.

Stress klappen oplossen door medicijnen te gebruiken is alleen maar aan symptoombestrijding doen. Je zal echt een stukje persoonlijke ontwikkeling moeten gaan doen en inzichten gaan verkrijgen in jezelf en je functioneren. Je moet echt iets van je huidige stress klappen gaan leren wil je niet een chronische kwaal ontwikkelen die niet meer overgaat. Stress klappen hebben is een echt teken van overbelasting en roofbouw plegen op jouw lichaam en geest.

Hoe concreet je stress klappen aan kunt pakken.

Laat je informeren. Door de juiste informatie tot je te nemen kan jij inzichten krijgen in je jezelf. Hoe het voor jou voelt allemaal. Jij bent een uniek wezen en jij mag je rot voelen in situaties. Jij kan het er in de basis niet mee eens zijn allemaal. Jouw gevoel verteld het je toch. Wees eerlijk tegen je zelf op zijn minst.

Het mogen en kunnen “ventileren” van jouw gevoelens kan enorm opluchten. Het “gehoord en gezien” worden in wie jij ECHT bent doet wonderen. Het weten wat en hoe te doen ook. Je krijgt je zelfvertrouwen weer terug en je gaat dat uitstralen ook. Je kinderen gaan het zien en je omgeving ook. Je stress verdwijnt om vervolgens nooit meer terug te keren. Gewoon om het simpele feit dat jij geleerd hebt je eigenwaarde weer te zien en te kennen. En ernaar te handelen.

Ontdek hoe jij op een leuke en eenvoudige manier jouw stress kunt leren hanteren en hoe blij je daar van wordt! Vraag direct GRATIS unieke levensveranderende informatie aan en waar je direct al mee kunt beginnen.

PS. Deel dit bericht op Facebook, Linkedin of Tweet het weg zodat je velen deze mooie mogelijk biedt!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *