Stress Klachten Opruimen – Hoe Deed Mijn Moeder Dat?

stress klachten opruimen

Ik heb het hier over mijn eigen moeder die inmiddels overleden is. Als 92-jarige, die al ruim 42 jaar weduwe was, 4 kinderen heeft, een eigen bedrijf had, de laatste jaren van haar leven in een verzorgingshuis woonde, heeft zeker wel eens stress gehad en waarschijnlijk veel meer als wat wij weten, denk jij niet?

 

Wat bijzonder is om te vermelden, en dat heeft ieder mens in zich; dat we allemaal  een zelfredzaamheidvermogen/zelfgenezend vermogen hebben, en wat mijn moeder heel goed gebruikte in haar leven. Het vermogen, wat jij dus ook hebt, om “zware tijden”, moeilijke momenten, te doorstaan! En heel vaak door bepaalde eigen talenten, technieken en vaardigheden in te zetten, van jezelf voor een ander.

 

Stress klachten opruimen kan! Hoe iemand deze ongenoegens ook wil noemen, zij kunnen allemaal erg lastig zijn, en alle lichamelijke en geestelijke klachten die jij voelt in je lichaam kunnen dus ook gewoon van de stress zijn. Overal pijnen, jeuk, geïrriteerd zijn, duizelig en moe zijn, licht hoofd klachten, allemaal symptomen stress en deze zijn ook echt van alle tijden.

 

Mijn moeder had zo haar eigen programma ontwikkeld, en dat was heel mooi om te zien.  Hoe zij tot op deze hoge leeftijd dit nog steeds toepaste. Zij wist steeds hoe zij stress klachten opruimen kon door:

–          steeds in het nu bezig te zijn

–          te focussen op hoe het “beter” of “anders” opgelost kon worden

–          iets voor anderen te kunnen betekenen indien mogelijk

–          goede voeding te gebruiken

–          te accepteren wat niet veranderen kon

–          regelmatig te bewegen

–          naar anderen te blijven kijken, te zien dat die anders waren dan zijzelf, anders deden, en alles zonder oordeel liet.

 

Stress klachten opruimen deed zij door haar eigen ding gewoon te doen.

 

Zij deed gewoon “haar ding”. Zij zorgde voor het gezin, voor de boerderij zoals het “hoorde”, volgens haarzelf. Stress klachten opruimen, eigen gevoelens van onbehagen verminderen of echt opruimen, voorgoed,  dan is er iets meer nodig, naar mijn idee.

Namelijk;  je eigen ding doen, en niet alleen omdat het moet!

 

Iedereen heeft iets meegekregen, een bijzonder talent ergens voor. Om dat in te zetten en dat ook te leven, voor jezelf als een zelfverwezenlijking, is echt noodzakelijk om je goed te kunnen voelen. Een essentieel element om je lekker in je vel te voelen en fijn in je eigen levensstroom te kunnen zitten.

 

Natuurlijk gaat dat gepaard met ups en downs, en……………. je kunt er steeds weer naar terugpakken, want het is jouw ding. Mijn moeder heeft haar talenten overal ingezet en gebruikt om zelf vrij van stress klachten te kunnen zijn. In eerste instantie wellicht zelfs vaak onbewust.

 

Door anderen te “vermaken” gaf zij zichzelf weg en “redde” of  “genas” tevens zichzelf. Zij was werkelijk vrij van veel stress. Ik heb enorm veel van haar geleerd.

 

Klopt, soms is het een zoektocht naar jezelf, wie jij bent en wat jouw ding is.

 

Stress klachten opruimen kan door dit signaal aan jou nu, serieus aan te gaan pakken.

 

Als jij last hebt van stress klachten is dat een teken aan de wand. Een signaal aan jezelf, dat je niet helemaal op het goede spoor zit. Soms heb je dan even iemand nodig die jou helpt, om op jouw eigen spoor te komen. Je zult merken dat wanneer jij dichter bij jezelf komt, jij ook lekkerder in je vel komt.

 

Je komt in de positieve stroom, de positieve flow, je bent blijer, je bent opgeruimder, je krijgt veel meer energie, je vliegt s’morgens je bed uit, om dat gaan te doen waar jij een blij leven van krijgt. Je voelt het letterlijk weer stromen in jouw lijf. Anderen gaan het aan je zien, gegarandeerd!

 

Ik heb dit mooie voorbeeld van mijn moeder altijd van dichtbij mogen zien en meemaken, en het is mijn grootste voorbeeld van HOE het werkt.

 

Weet….. dat ook jij iets in je hebt, om verlost te worden, en dat ook jij zelf, jouw stress klachten opruimen kan! Jij bent geweldig!

 

Als jij het gevoel hebt, ik weet het even niet meer, en jij wilt serieus iets doen om jouw stress de baas te worden, dan kun je GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met tips en vaardigheden om direct hiermee te starten.

Een klein duwtje in de rug hebben we allemaal wel eens nodig, toch? Meer lezen kan op deze pagina en als jij het wil delen; druk gewoon op de deelknopjes hieronder, graag zelfs!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *