Stress Hanteren Is Te Leren Door Bewust Te Worden Van Jezelf.

stress hanteren is te leren

stress hanteren is te leren

Niet alleen in deze tijd ondervinden mensen spanningen. Alle (oude) verhalen vertellen ons al dat velen bloot stonden aan stress.

Er was altijd al angst voor chaos en leegte, terwijl ordeningsbehoeften er ook waren natuurlijk.
Naast ontspanning, orde en regelmaat, waren er ook altijd wanorde en spannende tijden voor mensen.
Stress hanteren is te leren door bewust te worden van jezelf. Stress hantering of aanpassingsvermogen is meer ……..aanwezig in de mens als men zou denken. Jij kunt het ook leren. De gevoelens van spanning, de stress klachten, prikkelen vaak tot actie ondernemen. Positieve stress, Eu-stress genaamd, is gewoon gezonde spanning. Hierin zit de hoop en verwachting om een alternatief te vinden voor je stress hantering, wat meer is dan alleen ontspanningsindustrie.

De behoefte om ons te “ontspannen” bij stress klachten en om volledig te willen herstellen, daarvan is weinig sprake als dat moet gebeuren op overvolle campings en/of prachtige buitenlandse resorts.

Terwijl de behoeften om stress hantering toe te kunnen passen zeer veel aanwezig is. De reden dat wij nog meer vakanties willen. We “ontspannen” echt niet meer goed. Vroeger hadden we veel meer natuurlijke beweging. De eigen lichaamskrachten werden veel meer gebruikt en verbruikt. Stress hanteren is te leren door jezelf echt te gaan zien.

Onze geïndustrialiseerde  samenleving is gericht op tempo, productie, materiële welvaart en vooral succes. Maar als er een “kinkje in de kabel komt” krijgen we het enorm zwaar. Boem – CRISIS.

We raken uit ons evenwicht en weten het echt niet meer zelf. We luisteren naar anderen in plaats van dat we in onszelf kijken en luisteren. Voelen wat iets met onszelf doet zijn we grotendeels verloren.

Stress hanteren is te leren, wat alle hulpverleners weten.

We kunnen met zijn allen nog zo’n mooie therapieën bedenken, en gelukkig zijn er velen die dit ook beseffen en begrijpen, de beste stress hantering zit hem in de ultieme wilskracht van de persoon zelf. Ons eigen zelfgenezende vermogen weer (leren) aan te spreken. Zelfredzaamheid en zelfzorg is een verantwoordelijkheid die we bijna niet meer willen zien, dat dat er altijd is.

Uit  eigen ervaringen kunnen we weten dat ons lichaam feilloos kan reageren op spanningen. Soms weten we gewoon perfect waar te nemen en weten we ons eigen plan te trekken. We doen het wat rustiger aan en zijn wat voorzichtiger met onze energie. Jammer genoeg hebben velen niet genoeg aangeleerd gekregen, te luisteren naar de subtiele “berichtgevingen” van ons eigen lichaam.  Daarom gaan ze er aan ‘voorbij’. Dat is jammer want daar zit nou juist alle informatie!

Als jij het gevoel hebt dat jouw “berichtgevingen” niet (meer) zo helder zijn, je wilt GRATIS informatie ontvangen hoe stress hanteren is te leren, of KLIK HIER en ga naar de FB-groep.

Deze GRATIS rapporten kunnen jou net die ene gouden tip geven waardoor jouw hele leven positief verandert.

Op jouw gezondheid!

 

Oja….als je dit wilt delen…..omdat je vrienden ook wilt informeren….druk dan simpel op de onderstaande deelknopjes.

 

 

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *