Last van je lichaam, je voelt je leeg, lusteloos en moe, gespannen en je hebt het gevoel dat je door moet? Allemaal ‘tekenen’ dat je niet meer op het voor jou goede pad loopt. Dit zijn de signalen aan jou dat er iets moet veranderen in je leven, als je tenminste niet verder in de problemen wil komen.

Stress en spanning loslaten door bewust te worden van wie jij zelf bent.

stress en spanning loslaten door bewust te worden

 

De meeste mensen die niet lekker in hun vel zitten gedragen zich sterker dan dat zij zich werkelijk voelen. Ze gaan maar door en gedragen zich vaak keurig en blijven ‘voldoen’ aan de buitenwereld.

Ze hebben een baan, werken en/of zorgen hard……vaak ook nog meer voor anderen dan voor zichzelf. En niemand heeft verder in de gaten dat het diep van binnen niet zo goed gaat met die persoon.

Zij hebben een ‘buitenkant’ die ‘voldoet’ en hun ‘binnenkant’ tonen zij niet of nauwelijks.

Zij kunnen alleen hun stress en spanning loslaten door bewust te worden van wie zij zelf zijn naast anderen die ook zichzelf zijn. Jij bent jij en die ander is zichzelf ook. Wie ben jij werkelijk? Dat is de vraag die je jezelf zou kunnen stellen.

Bewustworden van jezelf is de verbinding zoeken.

Stress en spanning loslaten door bewust te worden betekent de verbinding gaan zoeken met mensen die jou ‘verstaan’, waar jij herkenning ziet en erkenning voelt.

Zoek de mensen op die jou ook ‘zien’, die educatie en inzichten kunnen geven waardoor jij ook jezelf weer goed kunt gaan zien zoals jij bedoeld bent te zijn. Jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen gevoel is kwijtgeraakt als het ware. Je bent dus jezelf kwijtgeraakt.

Het is dan ook de bedoeling dat je jezelf weer gaat ‘vinden’, niet langer lasten ervaart maar je gelukkig voelt.

Jouw klachten zijn een signaal, een ‘teken’ aan jou dat er nu iets mag veranderen in je leven.

Stress en spanning loslaten door bewust te worden van een stukje levensproces, waar jij nu inzit, is accepteren dat het nu zo (tijdelijk even) is.

Je bent niet ziek, je hebt geen psychische stoornis, je bent gewoon een gevoelig mens, zoals we allemaal zijn. Door en in onze opvoeding hebben we wel of juist niet goed aangeleerd gekregen hoe om te gaan met onze stress en spanningen.

Waarschijnlijk omdat onze opvoeders zelf niet goed wisten hoe dat te doen.

In die zin zijn we allemaal ‘slachtoffers van slachtoffers’. Bovendien wisselen tijden van ‘je goed voelen’ en je ‘niet zo goed voelen’ af.

Elke keer als je voor een wat langere tijd je niet zo lekker in je vel voelt betekent dat; sta stil bij je huidige leven, voel en ervaar wat er niet echt goed gaat momenteel.

Bepaalde aangeleerde patronen kunnen jou behoorlijk belemmeren in je leven.

Stress en spanning loslaten door bewust te worden betekent dat je kunt leren bepaalde aangeleerde patronen te doorbreken. Veelal herken je ze niet zelf en is het raadzaam om met een vertrouwd iemand hierover te ‘ventileren’.

Eventjes praten, sparren over jouw emoties en gevoelens. Wat je voelt, hoe je denkt en doet en wat je zou kunnen veranderen om je goed gaan te voelen.

Vaak gaat er een hele nieuwe wereld open voor mensen die nieuwe inzichten verkrijgen. De wereld is echt veel groter dan wat je nu denkt. Stress en spanning loslaten door bewust te worden kan door nieuwe verbindingen ook werkelijk op te gaan zoeken. Daar ligt jouw verantwoordelijkheid nu als het ware.

Precieze afstemming op jouw klachten en problemen is wat je dan nodig hebt.

In feite heb je niets aan mensen die het zo goed weten in te vullen voor jou. Jij hebt alleen iets aan echt begrip voor jouw situatie, en tevens aan iemand die jou ook werkelijk dat kan aanreiken waar jij iets mee kunt.

Jij hebt pas echt iets aan iemand die de vinger weet te leggen op jouw zere plek en tevens de juiste tips en mogelijkheden kan geven, aan iemand die jou daadwerkelijk verder kan helpen.

Stress en spanning loslaten door bewust te worden van jouw persoonlijke waarde, en naar jouw eigenwaarde kunnen handelen. Overal waar je bent of komt.

Als jij alsmaar ‘sterk van buiten bent’ en van binnen ‘bijna dood’ gaat is het de hoogste tijd om iets te gaan veranderen. Vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan als je op zoek bent naar echte blijvende oplossingen.

Voor tips, educatie en informatie ga HIER NAAR de FB-GROEP .

Voor persoonlijke vragen; NEEM HIER CONTACT MET MIJ OP.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *