Zelfredzaamheid en zelfzorg zal nodig zijn willen we de stress en overspannen zijn in toom gaan houden. De spreekkamers bij huisartsen zitten steeds voller, mensen weten niet meer hoe met eigen lichaam en geest om te gaan. Naar de dokter voor een snelle oplossing en een pilletje halen lijkt de oplossing, maar is het natuurlijk niet.

Stress en overspannen zijn betekent dat er te veel druk op je ligt, waar je niet mee om kan gaan.

stress en overspannen

Men heeft geen tijd meer voor zichzelf. Iedereen is overal tegelijk mee bezig behalve bewust met zichzelf en wat het lichaam je verteld. Mensen luisteren niet goed meer naar het eigen lichaam en het gevolg daarvan is stress en overspannen zijn. Dat voelen ze wel en dat is knap lastig voor hen. Een erg vervelende klacht die zich kan laten zien in allerlei variaties van geestelijke en lichamelijke toestanden.

–          Vermoeidheid.

–          Trillerig op de benen, paniekerig en angstig.

–          Boos.

–          Licht hoofd klachten, hyperventilatie.

–          Hoofdpijn.

–          Buikpijn.

–          Verward zijn.

–          Niet kunnen slapen, onrustig.

–          En nog veel en veel meer klachten en pijnen.

Heel waarschijnlijk kan jij deze lijst nog aanvullen ook, want bijna iedereen kent vormen van stress of overspannen zijn.

De algehele levenswijze van mensen is zoveel veranderd dat de druk te groot is geworden voor het systeem wat lichaam heet. Doordat men de taak van ons voortbewegingsapparaat, die iedereen bij de geboorte heeft meegekregen, niet meer gebruikt voor waar het voor dient, is er inactiviteit ontstaan van het totale lichaam.

Stress en overspannen zijn krijgt men door inactiviteit op eigen lichamelijk en geestelijk vlak.

Het gebruiken van ons eigen gezonde denken en het gebruiken van onze eigen spieren, op wat voor manier dan ook, betekent bloedcirculatie en gymnastiek voor alle organen en voor alles wat er in een lichaam zit. We zijn totaal gemotoriseerd geraakt op alle fronten!

Bewegen doen we massaal nog veel te weinig. Ook wordt er te veel gegeten, gedronken en gerookt. Daar komt nog bij dat we ons niet echt verantwoordelijk voelen voor een gezond lichaam. Het ligt nog te veel aan alle omstandigheden buiten onszelf.

–          De slechte economie.

–          Vervelende buren, familie of andere relaties.

–          Milieufactoren en wat allemaal nog meer.

Stress en overspannen zijn krijgt men van inactiviteit ten aanzien van jezelf. Je eigen leven grondig gaan onderzoeken en goed bekijken waar jij wat laat liggen als het gaat om je stress en overspannen zijn. Jezelf eens wat vragen gaan stellen en eerlijke antwoorden geven (aan jezelf) kan enorm verhelderend voor je zijn.

–          Waarom heb ik nu deze stress klachten?

–          Wat doe ik precies, waarvan ik last krijg?

–          Wat kan ik zelf doen om mijn situatie te veranderen?

–          Ben ik verantwoordelijk voor wat ik voel?

–          Wil ik wel weten wat ik kan doen om mij lekker in mijn vel te voelen?

Als jij ECHT meer wilt weten over  HOE stress te verminderen is dan kun je HIER GRATIS unieke informatie over aanvragen, waar je meteen mee kunt beginnen dan.

PS. Als je dit bericht deelt op Facebook, Linkedin of Twitter geef jij anderen ook deze unieke mogelijkheid om zelf hun stress aan te pakken.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *