Worden er niet te snel medicijnen uitgeschreven als het om stress en burnout gaat? Huisartsen vinden het steeds moeilijker worden om de druk van mensen met stress en burnout te weerstaan. Ook natuurlijk omdat wachtlijsten voor hulpverlening veel te lang zijn in het hele reguliere circuit. En…. omdat medicatie vaak “oplossingen” lijken die gemakkelijker zijn. In werkelijkheid is dat alleen het onderdrukken van de symptomen.

Stress en burnout symptomen niet onderdrukken maar juist goed leren voelen en zelf onderzoeken.

stress en burnout

Mensen  met stress en burnout die bij de arts langsgaan voor concrete hulp, kunnen het soms erg moeilijk maken voor deze arts. Die druk weerstaan en geen medicijnen voorschrijven valt niet altijd mee. Meestal bieden zij tegelijkertijd wel andere mogelijkheden aan maar patiënten willen direct van hun klachten af. Tijdsdruk is ook een van de redenen dat men toch vaak overgaat tot het geven van medicatie.

Wel ontmoet de beroepsgroep van huisartsen kritiek als het gaat om het verstrekken van antidepressiva aan jongeren. Stress en burnout speelt ook al een enorme rol  in het leven van jonge mensen. Wat dat betreft draait de marketing machine van de farmaceutische industrie op volle toeren.

Waar is de mens die zichzelf nog verantwoordelijk voelt voor zijn of haar stress en burnout? Je zou toch zeggen dat iedereen weet dat je stress en burnout niet met medicijnen moet onderdrukken maar juist moet voelen om er vanaf te komen. En er zeker iets van te leren.

Dat je bepaalde zaken anders moet gaan aanpakken. Zelfonderzoek doen. Waarom jij stress en burnout hebt, en wat jij zelf kan doen om je ervan te verlossen.

Stress en burnout opruimen door bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben van mening dat de huidige reguliere gezondheidszorg naar meer bewustwordingsprogramma’s moet verwijzen. De hedendaagse mens mag opnieuw leren bewust te worden van zijn of haar emoties en gevoelens. Je voelt en weet dan letterlijk waar jij bepaalde dingen mag veranderen in je leven. Je eigen (drukke) leefwijze bijvoorbeeld aanpassen omdat je voelt dat het je geen goed doet.

–          Teveel eten en drinken.

–          Te weinig rust en niet goed slapen.

–          Te druk met dingen/ te veel hooi op de vork.

–          Te druk maken over dingen die niet bij jou horen maar van een ander zijn.

–          Verkeerde denkgewoonten.

–          Te weinig lichaamsbeweging.

Allemaal (aangeleerde) gewoonten, waarvan jij waarschijnlijk veel meer last hebt dan dat je nu zelf beseft.

Stress en burnout hebben betekent het onaangepast zijn aan jouw werkelijke eigenheid, en dat mag jij weer gaan leren! Mits jij dat wil natuurlijk.

Wie ben jij die nu stress en burnout ervaart. Stilstaan bij je eigen stress gevoelens, waarom je er last van hebt, kan je ogen echt doen openen.

Als jij meer wilt weten over hoe stress zelf aan te pakken is en wat je het beste kunt doen, dan kun je hier GRATIS unieke informatie over aanvragen om zelf direct al te beginnen met ontstressen!

PS. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin of Twitter geeft u anderen een bijzondere kans!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *