Wat is die nieuwe vorm vraag je je waarschijnlijk af. Het is niet de absolute kennis die jou acuut van jouw klachten en problemen af gaat helpen. Het is DIE kennis die jou gaat helpen de uitdagingen aan te gaan die het dagelijkse leven je stelt. Het is dan ook niet alleen de geleerdheid uit de boeken, die vaak alleen dient om stof te leveren voor onzinnige discussies over wat er gebeurd is of wat gebeuren zal, maar is het is het delen van die wijsheid die mensen van goede wil in hun harten dragen. Stress en burnout begeleiding nieuwe vorm is virtueel. Het echte leven vertellend en beschrijvend zoals het is en niet volgens werkende “procollen”.

Stress en burnout begeleiding nieuwe vorm is ook een verantwoordelijkheid van de  hulpverlener. De mens is meer dan een probleem.

stress en burnout begeleiding nieuwe vorm

Iemand die vastgelopen is in zijn pogingen om zelf (levens)problemen op te lossen komt meestal terecht bij “deskundigen”. Deze helpen bij moeilijkheden.

Meestal oefenen deze mensen een grote invloed uit op bepaalde visies en ontwikkelingen daarvan. Maar…..stress en burnout begeleiding nieuwe vorm is zeker ook een ethische aangelegenheid.

Persoonlijke emoties en gevoelens van mensen zijn veel belangrijker dan van politiek, wetten en regelgeving. Daar wordt systematisch nog te vaak aan voorbijgegaan.

Soms is “amateurisme” zelfs aan te bevelen boven de wetenschappelijk aangetoonde hulpverlening. Er is gewoonweg nooit een enkel systeem wat direct werkt bij stress en burnout begeleiding nieuwe vorm. Wat wel direct werkt is: LUISTEREN WAT IEMAND NOU ZELF ZEGT.

Stress en burnout begeleiding nieuwe vorm is niets anders dan het ZELFBEWUSTZIJN groter maken.

Eigenwaarde en het zelfvertrouwen gevoel vergroten, nieuwe werkvormen hiervoor zijn gebaseerd op autonoom worden en je eigen IDENTITEIT (leren) zien en kennen. Mensen hebben allemaal eigen emoties en gevoelens die nooit verdrongen mogen worden!

De fundamentele noodzaak is: Herpositioneren van jezelf.

De weerslag van stress en/of psychosociale problemen op het hele lichaam is veel groter dan dat men vaak denkt. Een van de belangrijkste redenen dat mensen hier bewuster van mogen worden.

Stress en burnout begeleiding nieuwe vorm moet dan ook meer gericht worden/zijn op zelfzorg en zelfredzaamheid. Hoe eigen verantwoordelijkheid en zorg dragen voor het eigen welbevinden in eerste instantie, en later in die van naasten.

Er is veel onbehagen momenteel in de ondersteunende sectoren van stress en burnout begeleiding nieuwe vorm.

Mensen klagen over het gemis van reële inspraak tijdens behandelingen. Mensen die steun zoeken zijn soms behoorlijk “geraakt” door een te eenzijdige opstelling en vooral over de vooringenomenheden van hulpverleners.

Sommigen lopen zelfs hierdoor enorme “deuken” op.

“Vaktechnisch” worden zaken opgelost, maar de persoon in kwestie blijft “dolen” met de menselijke emoties en gevoelens.

Nascholing voor hulpverleners vandaag de dag zou veel meer gericht moeten zijn op de diep menselijke en individuele gevoelens. Stress, burnout, depressie en overspannenheid zou daardoor alleen al veel minder worden!

Hulpverlenen in zijn algemeenheid, stress en burnout begeleiding nieuwe vorm, is veel meer dan het louter toepassen van technieken en vaardigheden aanleren!

Hoe geef je een werkelijk en ECHT “houvast” aan medemensen bij het verwerken van “gewone” levensproblemen? Dat is de nieuwe vorm hier bedoeld.

Het nieuwe werken is voor de professional maar zeker ook voor de “vrijwilliger”, de mantelzorger die de algemene menselijke gevoeligheid herkent en erkent.

WAT KUNNEN WE SAMEN BETEKENEN VOOR MEDEMENSEN? Kennis en ervaringen delen.

 

Vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan en begin meteen met ECHTE zelfzorg, zelfredzaamheid en samenredzaamheid.

PS. Meer lezen hierover, dit bericht deel je door simpel hieronder op de deelknopjes te drukken, hiermee geef je anderen ook deze kans.

HIER AANVRAGEN

 

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *