Je zit goed in je vel als je flexibel  bent of kunt zijn en je identiteit kunt behouden. Het ik-gevoel komt tot stand onder invloed van de omgeving. De hele dag worden we “geconfronteerd” met anderen, stress emotionele stabiliteit die we wel of juist niet ervaren/voelen bij die omgeving.

Stress emotionele stabiliteit die we voelen, en wat dus eigenlijk het niet stabiel voelen is. Disbalans in je lijf.

stress emotionele stabiliteit

Alle mensen hebben warmte, liefde, genegenheid en respect nodig en gedijen daaronder. Voelen we dat onvoldoende dan geeft dat bepaalde gewaarwordingen/gevoelens in het lichaam weer.

Alle mensen hebben in aanleg een potentieel om zichzelf te kunnen “redden”. Het zogenaamde zelfgenezende vermogen is bij iedereen aanwezig maar moet wel gevoed worden.

Stress emotionele stabiliteit, die nu uitgedaagd wordt als het ware. Meestal wordt de taal, het geschreven en het gesproken woord ingezet om mensen de mogelijkheid te bieden te groeien in hun persoonlijk ontwikkeling.

Stress emotionele stabiliteit van de persoon, die als het ware uit balans is.

In feite wordt iemand, door stress te ervaren, hardhandig doordrongen van de beperkingen die de realiteit hun oplegt. Het doorkrijgen van die beperking (het niet kunnen omgaan in situaties met eigen gevoelens) is niet hetzelfde als een directe oplossing hebben.

Het willen en het feitelijke kunnen oplossen van je gevoelspijnen geeft steeds meer spanningen, met als gevolg chronische klachten en kwalen.

Allerlei emoties gaan er door je heen als je greepverlies ervaart.

Je kan verdriet, boosheid, woede, angst of walging voelen en /of het lontje kan steeds korter gaan worden. Wij gedijen allemaal onder invloed van de buitenwereld.

Als je met je hoofd niet weet HOE stress is op te lossen, kan je het nooit voor elkaar krijgen wat ook weer niet wil zeggen dat als je wel weet HOE, je het automatisch ook zal doen.

Stress emotionele stabiliteit leren voelen, kan door de juiste EDUCATIE tot je te nemen zomaar wel gebeuren.

Psycho-educatie is de suiker in de pudding of de slagroom op de taart. Door helderheid en duidelijkheid kan er een stukje inzicht komen. Belangrijk gegeven is of jij ergens “bij past” en niet de buitenwereld je aan jou aan moet passen! Leer jezelf kennen.

Vertrouwen is een relatiegebonden begrip waaraan een basisgevoel van veiligheid aan vooraf gaat. Je veilig voelen met jezelf. Als jij verwacht dat je geholpen kan worden gebeurt dat ook. Jouw binnenste weet wat goed is voor jou, mits jij het toelaat.

Iedereen kan online kennis opdoen en op zichzelf toepassen, stress emotionele stabiliteit opnieuw in balans (leren) brengen is een keuze.

Als je meer wilt weten over HOE stress zelf aan te pakken, kan je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen waar je direct al de vruchten van kunt plukken.

Meer lezen op Facebook, reageren of vragen stellen kan ook.

HIER DIRECT GRATIS AANVRAGEN


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *