Om helder te kunnen zien wat voor inwerking  je stress klachten op je leven hebben, en wat voor gevolgen dit uiteindelijk kan hebben, is het nodig om inzicht te verkrijgen in jezelf. Je eigen ambities, beweegredenen, gewoonten en je zwakke punten leren kennen, is aan stress bestrijding doen. Dit hoeft helemaal geen jaren aan therapeutbezoeken in te houden maar kan vandaag de dag heel simpel vanuit je eigen stoel “bestudeerd” worden.

 

Stress bestrijding betekent eigen verantwoording nemen.

stress bestrijding

Leer hoe je jezelf kunt wapenen tegen de talrijke beslommeringen van het hectische leven van deze tijd. Er is een “ontsnappingsclausule” nodig als je last hebt van stress klachten. De eenvoudigste manier is van levenswijze veranderen.

 

Soms mag je best even een excuus hebben om weer ECHT bij jezelf te komen. Je hoeft ook aan niemand verantwoording af te leggen. De psychologische waarde van je even terugtrekken, hoe dat er ook voor ieder anders uit kan zien, is vaak enorm.

 

Bedenk echter wel, dat je door “even te verkassen”, stress bestrijding toe te passen, niet onmiddellijk kunt ontsnappen. Het vraagt uiteindelijk altijd en overal waar je ook bent, jouw persoonlijke ECHTE aandacht.

 

Stress bestrijden betekent jouw persoonlijke “hoekstenen” erkennen.

 

Vaststellen wat jouw specifieke probleem gebieden zijn en van daaruit weer verder gaan bewegen. Daar verandering aanbrengen waar nodig, om jouw persoonlijke stress bestrijding ook maar te kunnen doen.

 

Het is wel belangrijk dat je beseft dat er vaste pijlers, hoekstenen, zijn, die niet teveel schade mogen lijden omdat anders je kwaliteit van leven wel eens onherstelbaar geschaad kan worden.

 

Gezin, werk, vrije tijd, vrienden en vriendinnen, ga het alstublieft niet allemaal in een week overhoop gooien!

 

Om zich blijvend goed te kunnen redden,persoonlijke stress bestrijding, heeft iemand huiselijk geluk nodig. Wanneer “thuis” al onenigheid of strijd is, worden de gevolgen van problemen elders nog meer versterkt.

 

Stress bestrijding betekent “thuiskomen” in jezelf.

 

Een stukje persoonlijke ontwikkeling doen, zelfzorg doen, betekent goed zijn voor jezelf in al zijn facetten.

–          Goed eten en drinken, is gezonde voeding tot je nemen.

–          Ontspannen leven.

–          Praten met iemand die je vertrouwd over je emoties en gevoelens. Ventileren van je gevoels wereld. Gevoelens en emoties mogen er zijn want die zijn van jou.

–          Leren ermee om te gaan door inzichten te verkrijgen. Inzicht in je eigen gedachten en de gevolgen daarvan in je doen en laten.

 

Kortom ECHT THUISKOMEN in jezelf!

 

Als u het gevoel hebt meer te willen weten over HOE stress klachten te verminderen of GRATIS een stuk persoonlijke ontwikkeling wilt doen, dan kunt u GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met informatie hierover om direct zelf toe te passen in uw leven.

Honderden levens zijn hierdoor al veranderd, het uwe kan het volgende zijn.

Op uw vitaliteit en gezondheid!

Ps. Meer lezen op Facebook-, schrijf jouw gedachten neer of stel er je vragen gerust!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *