Stress is een toestand van het lichaam waar geen specifieke oorzaken voor aan te geven zijn. Alles, echt alles kan last veroorzaken. Stress bestrijden of je evenwicht willen herstellen kan dmv uniek zelfhulp/zelfredzaamheid programma.

Stress bestrijden een must omdat stress kan leiden tot allerlei ziekten en kwalen.

stress bestrijden Het is belangrijk om stress bestrijden te leren of preventief bezig te zijn met je eigen gezondheid en welbevinden omdat je echte ziekten en kwalen kunt ontwikkelen als je niets doet, en hiermee doormodderd.   Stress in je lichaam voelen komt vaak door het greepverlies wat je voelt in bepaalde situaties of bij bepaalde relaties. Je hebt bepaalde verwachtingen en verlangens en waarschijnlijk niet de vaardigheden in huis om de situatie voor jezelf te kunnen hanteren.   Dan ontstaat er stress in je lichaam.   Stress bestrijden of preventief handelen betekent je eigen bronnen van ongemak onderzoeken en dat leren wat jou kan helpen.

Verwerven van de juiste informatie kan basis vormen voor vermindering stress en stress bestrijden.

Er zijn vele manieren om stress bestrijden te leren en daardoor geheel te laten verdwijnen. Door informatie te krijgen kunnen denkgewoonten veranderd worden en de handelingen of het gedrag aangepast. Door inzichten te verkrijgen kan men veel leren over zichzelf en het gevolg is dan bepaalde dingen anders gaan doen, met uiteindelijk als gevolg minder klachten te krijgen.   Informatie kan zelfs direct al minder stress opleveren omdat je herkenning, bemoediging, ondersteuning of gelijkgestemdheid vindt.

Elk mens heeft een “zelfgenezend vermogen”, ook als het gaat om stress bestrijden.

Je hebt positieve en negatieve stress. Ook positieve stress hebben we nodig anders konden we zelfs niet goed functioneren. Positieve (eustress) ervaren we als “we een prestatie moeten leveren”, of iets nieuws mogen doen. Dit is plezierige stress. De adrenaline zorgt voor het enthousiasme en de actie. “Negatieve” stress vraagt ons om de “uitdaging” aan te gaan waar we voor staan en nog voor komen te staan.   Het leven is een constant aangaan van weer nieuwe uitdagingen. Je “zelfgenezende vermogen” aanspreken is zoeken bij jezelf naar nieuwe mogelijkheden zodat jij ook greep krijgt op jezelf. Ook jij hebt die mogelijkheden in je.

Als u in uzelf die mogelijkheden wilt vinden om weer greep te krijgen op uw stress klachten of preventief wilt werken aan uw gezondheid, dan kunt u GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met informatie waar u direct zelf al mee kunt beginnen. Op uw vitaliteit en gezondheid! Ps. Dit bericht delen op Facebook, Linkedin of Twitter kan zelfs levensreddend zijn wist u dat?


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *