Er zijn echt maar heel weinig mensen die zich helemaal nooit sociaal ongemakkelijk voelen. Overal, altijd op je gemak voelen bestaat niet. Iedereen krijgt te doen met nieuwe situaties, veranderende omstandigheden, ‘toevallige’ ontmoetingen, ontredderende momenten….en wat allemaal nog meer wat gevoelens van enig onbehagen zal oproepen. Er zijn echter wel mogelijkheden om daar beter mee leren om te gaan of als deze gevoelens je te veel last bezorgen, of als gevoelens je zelfs belemmeren in je dagelijkse leven.

Sociaal ongemakkelijk voelen heeft meestal te maken met een tekort aan eigenwaarde-gevoel.

sociaal ongemakkelijk voelen

We worden geboren, we worden grootgebracht en in onze wieg ligt geen briefje hoe we dat kleine wondertje het beste kunnen opvoeden en begeleiden. Ouders/opvoeders doen meestal hun stinkende beste maar ondanks al deze goede bedoelingen gaat er veel ‘goed’ en gaat er veel ‘fout’.

Je sociaal ongemakkelijk voelen heeft alles te maken met een gevoel van zelfverzekerdheid en een gevoel van zelfvertrouwen hebben.

Eigenwaarde voelen, je fundamentele basisgevoel versterken, is een voorwaarde om je sociaal ongemakkelijk voelen aan te pakken.

Je kunt je eigen hart niet ontlopen daarom is het maar beter te luisteren naar wat dat aan je te zeggen heeft. Wie ben jij zelf die deze klachten heeft?

Hoe komt het dat jij je minderwaardig voelt bij het gezelschap waar je bent? Je sociaal ongemakkelijk voelen zegt iets over jou en over de mensen waar je bij bent. Het kan zijn dat je onzeker voelt omdat je je kleiner, minder belangrijk of niet goed genoeg voelt.

Dat kan gekomen zijn door een oud en ingesleten patroon. Er kan namelijk ooit iets tegen gezegd zijn, waardoor jij je enorm klein voelde worden. Op dat moment werd er iets geraakt in je waardoor jij in een volgende situatie die vergelijkbaar was, weer dat gevoel kreeg van je ‘klein voelen worden’. Zo is het alsmaar versterkt geworden. Zonder dat je hier bewust mee bezig was is er dus een sociaal ongemakkelijk voelen bij je ontstaan.

Er zijn bij ieder mens wel situaties geweest waarbij onze eigenwaarde toch is ‘aangetast’ geworden en waarbij absoluut geen slechte bedoelingen waren. Wij kunnen en mogen daarom anderen zelden of nooit beschuldigen. Zij zijn immers zelf ook ‘slachtoffers van slachtoffers’.

Sociaal onaanvaardbaar gedrag mag wel aangepakt worden.

Door de verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen welbevinden mag je altijd voor jezelf opkomen. Als jij vindt dat er gedrag wordt getoond naar jou waar jij hinder van hebt kan je daar altijd iets van zeggen. Als er dingen gebeuren waarvan jij enorme hinder hebt mag je daar altijd iets mee doen. Als jij denkt dat pesten of gekrenkt worden door volwassenen niet bestaat dan heb je het behoorlijk mis. Echt niet alleen kinderen pesten elkaar!!!!!

Jouw eigen gevoelens zijn een graadmeter.

Jouw gevoel vertelt je een hoop, als je er naar luistert tenminste. Sociaal ongemakkelijk voelen heeft alles te maken met wie jij in wezen bent. Het kan zomaar zijn dat jij een gevoelig mens bent, naast anderen leeft die dat niet zo erg zijn. Het kan zijn dat je partner, je ouders, je familie, vrienden kennissen niet zo gevoelig zijn als jij. Het kan zijn dat jij je daarom bij hen sociaal ongemakkelijk voelt. Jij bent wat rustiger, wat integer, niet zo spraakzaam, en misschien lijfelijk toch groot en sterk.

Het heeft ook totaal niets met man of vrouw zijn te maken. Er zijn net zoveel mannen als vrouwen die zich sociaal ongemakkelijk voelen. Het is in ieder geval de hoogste tijd iets te doen als jij er zoveel last van hebt dat het je dag nadelig beïnvloed.

Jij maakt jouw eigen keuzes als het gaat om je sociaal ongemakkelijk voelen om te turnen naar je sociaal prettig voelen. Vraag HIER gratis rapporten aan als je meer wilt leren over hoe je je lekker kunt voelen met anderen in je omgeving.

Op deze FB-pagina krijg je inspiratie en bij deze pagina staan alvast veel gratis tips.

GRATIS RAPPORTEN HIER DIRECT AANVRAGEN

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *