Senioren Begeleiding Particulieren Boekel Venhorst En Directe OmgevingDit initiatief is ontstaan omdat ik jarenlang mijn moeder intensief heb mogen ondersteunen en begeleiden tot aan haar 92 ste levensjaar. Zij was al jong weduwe geworden, mocht 4 jonge kinderen verder alleen opvoeden en een bedrijf runnen. Wat ik zag was dat zij, behalve dat zijzelf een enorm sterke persoonlijkheid was, ook steun zocht bij buren, familie en vrienden en ook op ons leunde, de kinderen. Wat ik ook zag, naarmate zij ouder werd, dat zij een steeds grotere behoefte had aan een dieper en intenser contact, en vooral ook behoeftes had aan de praktijk gebonden wekelijkse en dagelijkse ondersteuningen.

Senioren Begeleiding Particulieren Boekel Venhorst En Directe Omgeving is ontstaan uit een eigen intense beleefde ervaring van jaren.

Als oudste dochter en iemand die naast mijn moeder bleef wonen toen ik trouwde, werd ik zodoende langzamerhand steeds meer een dagelijkse rechterhand van mijn moeder. In de tijd dat mijn kinderen klein waren volgde ik een opleiding als stress counsellor en creatief therapeut.

Mijn moeder was een heel zelfstandige vrouw, reed auto, had veel hobby’s en vrienden en regelde haar eigen leven totaal.

Wij, de kinderen en later de kleinkinderen, kwamen veel tussendoor op bezoek en het leven ging zo zijn gangetje. Echter, toen zij wat ouder werd, merkte ik duidelijk dat haar behoeftes veranderden.

Vrienden en oudere familieleden lieten het steeds meer afweten vanwege ook hun eigen ouderdom. Mensen vielen letterlijk uit en haar leven werd steeds eenzamer.

Er was geen senioren begeleiding particulieren Boekel Venhorst en directe omgeving waar wij mede een aanspraak op konden doen. Ik besefte, en ik was in de gelegenheid, dat het zeker nodig was om er gewoon te zijn voor haar.

Senioren die op zichzelf wonen hebben behoeftes die zij niet altijd durven of kunnen uitspreken.

Doordat ik met enige regelmaat met mijn oude moeder (familie)bezoekjes ging doen, haar afzette bij vrienden en kennissen, ergens ging koffiedrinken, avondjes uit ging, hoorde ik heel vaak uitspraken als;

 • ‘Agnes, jij hebt het toch maar mooi getroffen met een dochter die de tijd voor je neemt’
 • ‘ik zou willen dat mijn kinderen dichterbij woonden’
 • ‘ik ben zo vaak alleen en de dagen en weken duren zolang’
 • ‘ik tel altijd alleen op de zondag, want dan heb ik gezelschap’
 • Enzovoort, enzovoort…….

Gewone menselijke behoeftes die niet voldoende bevredigd kunnen worden omdat er geen tijd of ruimte voor is, kinderen die te ver weg wonen en/of hun eigen leven ingevuld hebben zodat het bijna niet past. Ook omdat senioren uit een tijd komen dat zij veelal niet gewend waren om de deur uit te gaan voor leuke dingen of daar de tijd niet voor hadden en ook geen geld.

Deze doelgroep verdient het zeker dat zij juist wat meer warme aandacht krijgen. Toch?

Ik heb met eigen ogen heel vaak gezien en zelf mogen ervaren hoe goed het voelt als je dit ‘dankbare werk’ mag doen.

Senioren begeleiding particulieren Boekel Venhorst en directe omgeving is ontstaan vanuit een diep gevoel van willen begeleiden en ondersteunen van senioren. Naast de zorg voor mijn eigen gezin begeleid ik al jaren mensen op allerlei verschillende manieren.  Op mijn site kan je meer lezen over mij. Ik kan ‘mijn job’ overal mee naartoe nemen!

Nadat mijn moeder is overleden in maart 2014 voel ik steeds meer de behoefte om ook senioren particulier te ondersteunen en te begeleiden. Ik denk dat de roep en de vraag om echte warme aandacht steeds groter en meer wordt.

Kinderen hebben vaak drukke banen, een druk sociaal leven, en/of wonen vaak (te) ver weg en voelen zelf tevens ook de hoge druk van het willen zorgen voor hun geliefden.

Deze dubbele gevoelens maakt het zwaar voor beide partijen. De senioren gaan zeggen; ‘het is niet erg dat je niet zo vaak komt’, terwijl zij het juist wel heel graag zouden zien. En intussen voelen de kinderen een steeds zwaardere druk op hun schouders komen, terwijl zij het toch ook graag zouden willen doen. Ze kunnen het gewoonweg niet goed combineren en gerealiseerd krijgen.

Dat is wat ik zag en steeds meer zie gebeuren. Het is beslist geen onwil maar praktisch gezien lukt het gewoon niet.

Senioren begeleiding particulieren Boekel Venhorst en directe omgeving biedt mogelijkheden om behoeften en wensen zoveel mogelijk te vervullen.

Het gaan hier niet om medische hulp of zorg maar gewoon om wekelijkse/dagelijkse aandacht, warmte, liefde en genegenheid ………….op afgesproken tijdstippen, bijvoorbeeld door middel van;

 • wat babbelen, koffie/thee drinken samen
 • wandelen
 • familiebezoekjes, of brengen en weer ophalen
 • uitstapjes
 • noodzakelijke boodschappen doen
 • regelwerk
 • en waar allemaal nog meer behoefte aan is, met natuurlijk een terugkoppeling naar de familie indien nodig.

Dat wat het leven aangenamer maakt voor de persoon waar het om draait, alsook voor de personen die nu enige ‘druk’ voelen.

Als je meer wilt weten over deze dienst of je wilt een persoonlijk gesprek aanvragen via de mail KLIK HIER.

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *