We kijken massaal neer op schreeuwen om hulp. Je mag niet klagen, je moet sterk zijn en zeker niet laten merken dat je last hebt van jouw emoties en gevoelens. Mensen doen allerlei dingen om toch die aandacht te krijgen die zij diep van binnen willen. Soms gaan zij ver en tot in het extreme toe. Kunnen we niet veel beter in een eerder stadium ECHT (leren) luisteren naar de (mede)mens, zodat gevoelens er mogen zijn en normaal af kunnen vloeien?

Schreeuwen om hulp in een vroeg stadium, hoe kan dat er uit zien.

schreeuwen om hulp

Ieder mens heeft aandacht, warmte, liefde en genegenheid nodig. Daar gedijen we op als mens. Baby’s en jonge kinderen krijgen eerder automatisch die aandacht die zij nodig hebben om te groeien en om “groter” te kunnen worden.

Maar…………….hoe zit het met de “grote” mens? Krijgt die nog wel die aandacht die hij nodig heeft?

Soms is eventjes luisteren en ECHT horen wat een ander zegt genoeg. Soms is er eventjes zijn genoeg. Gewoon laten zien dat je ECHT om iemand geeft. Schreeuwen om hulp gaat een stapje verder als iemand:

–          heel erg stil is en/of zich afzonderd

–          heel erg druk is of steeds dezelfde problemen “herhaald” in de communicatie

–          zegt dat hij niet goed kan omgaan met bepaalde dingen

–          angstig, boos, verdrietig, agressief is maar vooral ook blijft

–          zegt niemand (meer) te hebben waarmee hij kan praten

–          lichamelijke of geestelijke klachten heeft en/of blijft houden

–          niet verder kan of wil, of ……niet weet hoe

–          moeite heeft met LEVEN en het gevoel laat zien steeds moeten OVERleven.

Schreeuwen om hulp doen veel meer mensen dan jij nu denkt. STIL schreeuwen om hulp komt echt heel veel voor.

Iedereen kent fases in het leven dat het even niet lekker loopt. Er gebeuren in ieders leven dingen die soms enorme “aanpassingen” vragen. Het leven is gewoon een continu proces van aanpassingen moeten doen.

Als dat (tijdelijk) niet lukt hoef je niet te schreeuwen om hulp maar kan je het gewoon ook even vragen. JIJ BENT HET WAARD OM ANGSTIG EN ONZEKER TE ZIJN! Je kan niet altijd blij en opgewonden zijn. Het hoort er allemaal bij en HET MAG!

Schreeuwen om hulp en gewoon kwetsbaar zijn, erkennen en toegeven (vooral eerst aan jezelf) dat het (even) niet lukt.

Jezelf kwetsbaar opstellen geeft je lucht. Je voelt direct de ruimte komen als het mag VAN JOU! Jij bent zelf diegene die angst, pijn, verdriet, of stress eventjes toelaat in jouw leven.

De juiste educatie tot je nemen kan jou enorm helpen om over jouw problemen heen te geraken. Zelfredzaamheid programma’s kunnen jou helpen door moeilijke periodes heen te komen, steeds weer opnieuw, zodat je niet te veel “kleerscheuren” zal krijgen.

Jezelf goed leren kennen is essentieel om weer verder te kunnen. Het is een enorm verhelderend proces vaak, jezelf beter leren kennen. Je zult merken dat jij niet de enige bent met jouw “gevoelige aard”. Mensen zijn allemaal gevoelige wezens, veel meer dan we toe willen geven.

Schreeuwen om hulp hoeft niet langer, zeg het maar gerust!

Ontdek zelf de wereld van de zelfzorg en voel en ervaar wat het met jou zal doen. Vraag hier GRATIS RAPPORTEN over aan en laat jouw klachten voortaan sneller overgaan.

PS Lees meer op Facebook, reageren en/of vragen stellen kan ook . Deel dit bericht zoveel mogelijk door simpel hieronder op de deelknoppen te drukken.

Op ieders gezondheid!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *