Hoe mensen denken, hoe zij doen en handelen bepaalt in grote mate hoe iemand zich voelt, en van daaruit weer doet. Het is een cirkel. Positief denken is een mooi uitgangspunt maar vraagt wel enige uitleg.

Positief denken is niet zo gemakkelijk als men zegt, leren anders denken wel.

positief denken

Veel mensen hebben helaas onvoldoende ego-sterkte en identiteit opgebouwd en krijgen in hun leven last van stress of andere gezondheidsklachten. Een veel gehoorde kreet is dan ook; je moet ook positief denken, maar zo werkt het meestal niet.

Omdat zij wellicht onvoldoende ECHTE zorg, liefde, aandacht, warmte en genegenheid hebben gevoeld, geen mensen voor zich hadden om zich mee te identificeren, kunnen de ongekende emoties hun leven blijven vormen en achtervolgen.

Positief denken alleen helpt vaak niet voldoende. Anders leren denken wel. Jij kunt zelf opnieuw leren greep te voelen in jouw leven, op jouw emoties en gevoelens en in situaties en daar opnieuw goed mee te leren om te gaan. Ten behoeve van jezelf en je omgeving.

Zelfkennis  hebben is de basis om positief denken ook maar te kunnen activeren.

“Volkswijsheden” versterken de status quo, wees wijs en blijf zelf positief denken.

De mensen vervreemden steeds meer van zichzelf. Je hoort er niet bij als je niet dit of dat doet. We zijn langzamerhand geïndoctrineerd geworden en zijn  bijna vergeten dat we zelf ook kunnen denken.

Dit is de grootste reden van stress en gezondheidsklachten. Openstaan voor veranderingen, nieuwe wegen bewandelen, positief denken over jezelf vooral, moet je echt leren.

Aan persoonlijke ontwikkeling doen en nieuwe strategieën volgen als jij lekker in je vel wilt zitten. Jezelf op en top leren kennen, en heel goed weten wie jij in de basis bent, niet wat je aangeleerd hebt gekregen en klakkeloos maar doen. Omdat het zo “hoort”.

Dat is de beste basis voor positief denken. Jij bent het middelpunt als het ware. Als jij vanuit jouw kern, jouw eigen binnenste voelt wat goed voor je is en wat niet, dan weet jij wat goed is voor jou. En inderdaad dat kan afwijken van wat anderen zeggen wat goed voor jou is.

Goed zijn voor je eigen lichaam, je eigenwaarde goed kennen, weten en ECHT voelen dat jij belangrijk bent. Jij doet er toe! Van daaruit kan jij pas positief denken en weten wat precies te doen.

Positief denken is een omschakeling van doen wat “ze” zeggen naar, eigen denken en daar naar  handelen.

Een draai maken naar je eigen binnenste en van binnen naar buiten toe leven. Dan pas kunnen alle klachten van stress en je niet lekker voelen in je lichaam, gezondheidsklachten en zelfs chronische kwalen verdwijnen, voorgoed.

Leer ontdekken wie jij in wezen bent, en ga leren voortaan vanuit jouw eigen kracht te leven!

Als jij meer wilt weten over positief denken en hoe jij jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt versterken, dan kun je HIER GRATIS unieke en levensveranderende informatie opvragen, waar jij direct voordelen van hebt.

PS. Meer lezen kan HIER, vragen stellen en reageren kan ook!.

Delen van dit bericht kan door simpel op de deelknopjes hieronder te drukken.

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *