Bepaalde levensstijlen hebben veel meer invloed op de mens en hun gezondheid dan wat men denkt. Rook je? Ben je dol op gefrituurd voedsel, gek op zonnebaden, drink je graag een biertje, wijntje of borreltje meer? Eet je graag en veel vet? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je in een risicogroep zit om klachten te krijgen.

Levensstijlen hebben ook veel te maken met symptomen van stress krijgen.

levensstijlen

Een drukke leefwijze, streng diëten, ongezond leven of juist heel veel sporten, vergt enorm veel van een lichaam. Allerlei gezondheidsklachten kunnen de kop op steken. Daardoor ontstaan ook vaak de bekende stress klachten. De huidige levensstijlen vragen om de vrije radicalen een halt toe te roepen en jouw levenswijze eens  serieus onder de loep te nemen.

Vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn moleculen die een elektron missen waardoor ze uit evenwicht zijn. Vrije radicalen ontstaan gewoonlijk tijdens de stofwisseling, of het immuunsysteem maakt ze aan. Ook milieufactoren, zoals vervuiling, straling, het gebruik van tabaksproducten en onkruidverdelgers, kunnen voor de aanmaak van vrije radicalen zorgen. Dit geldt ook voor het ouder worden.

Antioxidanten.

Antioxidanten zijn moleculen met een “extra” elektron. Ze neutraliseren de vrije radicalen door ze hun extra elektron te geven die zo weer normale zuurstofmoleculen worden. Zo zetten ze de schadelijke chemische kettingreactie stop.

Levensstijlen en het belang van goede voeding en/of goede aanvullende bronnen.

Oxidatieve schade is zo toegebracht. Maar……….hoe ga je dat weer herstellen?

Als men een gezond en fit leven wil leiden zal men bewust moeten zijn van de levensstijlen en vooral van die van jou. De gevolgen van een hectische en drukke leefwijze laten zich momenteel overal zien.

Gezondheidsklachten waarvan stress klachten, verschijnselen burnout, depressies en overspannen verschijnselen, de meest voorkomende zijn.

Bewustwording van dit gegeven is heel belangrijk en ook essentieel, als je niet chronisch ziek wil worden of ziekte zoveel mogelijk wil vermijden. Bewustworden van heel jouw lichaam, wat heeft jouw lichaam wel of juist niet nodig, waar heeft het behoefte aan en waar niet.

De afwisseling van arbeid, rust, voelen wat een regelmatiger leven met jou doet, vraag je dat eens af i.p.v. mee te doen omdat het zo hoort.

Leer goed te luisteren naar jouw eigen lichaam, je hoeft niet mee te doen met levensstijlen van anderen.

Jij bent geweldig weet je dat?

Jij bent oké, wat je ook doet en wie je ook bent,ik geloof in je als niemand meer in je gelooft.

 

Als jij serieus geïnteresseerd bent in gezonde levensstijlen, en preventief wilt werken aan jouw gezondheid of jouw gezondheidsklachten verminderen of zelfs geheel laten verdwijnen, kun je GRATIS rapporten aanvragen die vol staan met tips, tools en vaardigheden om daar snel mee te starten.

Vele levens zijn al veranderd hierdoor, wil jij de volgende zijn?

Op jouw vitaliteit en gezondheid!

Ps. Delen van dit bericht kan door hieronder op de deelknopjes te drukken, meer lezen kan HIER.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *