De eerste stap om van een klotegevoel af te komen is te leren je eigen gedachten te controleren. Na te denken HOE en WAAROVER je denkt. Wanneer je jezelf op negatieve gedachten betrapt, moet je opnieuw leren denken. Positiever.

Een klotegevoel volgt altijd na foutieve gedachten van/over jezelf.

klotegevoel

Neem dit gewoon letterlijk.

Gevoelens volgen na gedachten.

Als je denkt dat de hele wereld een rotzooi is, vol van negatieve situaties en gebeurtenissen, denk dan opnieuw. Als je denkt dat jouw wereld op instorten staat, en dat er nooit iets aan kan of zal veranderen, denk dan opnieuw.

Leer groter, breder, ruimer, positiever en  vol van succes, denken. Het is een must als jij jouw klotegevoel kwijt wilt raken.

Je kunt jezelf aanleren dit te doen. Zie nu eens hoe goed je het jezelf hebt aangeleerd dit niet goed te doen. Dit klinkt eenvoudig maar zo simpel is het natuurlijk niet altijd. Toch is het wel zo.

Eigen gedachten onder controle (leren) brengen en er invloed op uitoefenen is niet zo moeilijk als het je nu lijkt. Het is meer het veranderen van een aangeleerd patroon. Het is een gewoonte die je jezelf opnieuw mag gaan aanleren, mits jij dat wil natuurlijk.

Jij bent goed zoals jij bent.

Als jij je verzet tegen jouw klotegevoel blijft het, als je er naar wilt kijken, verdwijnt het.

Men zegt wel eens waar je je tegen verzet blijft. Sta eens stil bij jezelf en kijk eens echt naar je klotegevoel. Zie en doorvoel hier de waarheid is van. Het is er nu en het mag er ook zijn.

Als je het klotegevoel niet langer wilt hebben waarom blijf je er dan aan denken, zie liever dat het er nu (tijdelijk) wel  is en kies bewust of je het wilt houden of niet. Jij hebt de hier de mogelijkheid om vernieuwend te gaan denken, NU.

Bovendien kun je nu nooit meer zeggen dat je het niet wist.

Een klotegevoel is nu lijden maar heeft niets te maken met situaties die er nu zijn. Het is jouw reactie erop. Jij kunt kiezen hoe jij je hierover WILT voelen.

Jij kiest zelf of en hoelang jij jouw klotegevoel over iets wilt houden. Het is kiezen en inderdaad steeds weer opnieuw kiezen, tot je het onder de knie hebt. Jij bepaalt.

Natuurlijk, in ieders leven blijven er dingen gebeuren die je liever niet wil dat ze gebeuren. Het hele leven is een continu proces van voelen en weer doorgaan. Soms heftig en soms niet.

Een klotegevoel hebben of nog erger, blijven voelen en er in blijven hangen, betekent voor jezelf gewoon bewust veranderingen aanbregen of je klotegevoel gaan behouden. Meer is er niet. Het gaat niet zomaar over. Sterker nog je kunt klachten kwalen ontwikkelen omdat je de problemen die er nu zijn nu verdringt.

Jouw klotegevoel van nu is een signaal aan jou.

Praat, zeg wat je hindert en uit wat je dwarszit. Sluit je niet op in je kwaadheid, agressie, verdriet, angst , grote prikkelbaarheid, of boosheid. Jouw leed wordt dan alleen maar groter.

Vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan en leer stap voor stap wie jij zelf bent. Leer jezelf te waarderen en ja jouw eigenwaarde ook daadwerkelijk te voelen.

Meer hierover lezen, vragen stellen of reageren kan ook.

P.s. Dit bericht delen kan door simpel hieronder op de deelknopjes te drukken.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *