Ik kom het zo vaak tegen dat mensen zich minderwaardig voelen. Ik zie dat zij zichzelf vergelijken met anderen terwijl het juist belangrijk is dat je jezelf ziet NAAST alle anderen. Door goed naar anderen te kijken zie je juist wie jij zelf bent.

Hoe jezelf minderwaardig voelen kan resulteren in gezondheidsklachten.

minderwaardig voelen

 

 

 

 

Door je alsmaar kleiner, minder, niet goed genoeg, te blijven voelen wordt het risico om gezondheidsklachten te krijgen steeds groter. Stress, burnout, depressie, overspannenheid, extreme hooggevoeligheid klachten, liggen op de loer. Door jezelf steeds verder weg te cijferen, niet serieus te nemen, en maar door te blijven gaan en jezelf alsmaar overeind proberen te houden, zul je het niet redden.

Jezelf minderwaardig voelen betekent luisteren naar dit signaal, wat aan jou iets wil zeggen.

Jouw eigenwaarde gevoel moet ontdekt worden! Jij mag nu gaan zien, gaan ontdekken wat jouw werkelijke waarde voor het leven is. Ook jij hebt ‘iets te doen hier’. Namelijk; jezelf (leren) te zijn in wie jij zelf werkelijk bent.

Een bakker bakt brood, een boer verzorgd zijn dieren en zijn land, zorgt voor voedsel voor anderen, een verpleegster verzorgd patiënten, een winkelbediende helpt klanten in de winkel en een moeder zorgt voor het gezin, een vader voor het inkomen of andersom. Zo heeft ieder mens eigen kwaliteiten met bijbehorende eigen ‘taken’.

Ook leer je in de relatie met anderen juist elkaar en jezelf goed kennen, als je tenminste ‘openstaat’ voor groei en ontwikkeling.

Klachten maken jou duidelijk dat er iets mag veranderen nu.

Jezelf minderwaardig voelen is een ‘signaal’ aan jou dat er nu iets mag veranderen in je leven. Je mag nu jezelf gaan zien en goed leren kennen. Jij mag leren zien wat jouw eigen normen en waarden zijn en waar je eventueel mag ‘bijsturen’ om het jezelf wat gemakkelijker en aangenamer te maken. Anderen kunnen dat nooit voor jou oplossen.

Anderen kunnen jou daarbij wel helpen, ondersteunen en/of begeleiden. Er zijn hele mooie mogelijkheden om dit op een eigen tempo te doen. Het beste natuurlijk met mensen die daar enige ‘kaas van hebben gegeten’.

Inzichten verkrijgen, educatie halen kan jou enorm helpen om jouw minderwaardig voelen te veranderen in een gevoel van genoeg zelfvertrouwen hebben. Ook jij kunt dan gaan stralen zodat anderen zelfs aan je gaan vragen wat jij toch gedaan hebt omdat je er zo goed uitziet!

Een gevoel van eigenwaarde voelen straal je namelijk uit. Mensen zien het aan je, ze pikken het op. Net zo goed als dat ze nu kunnen zien dat mensen zich minderwaardig voelen. Let er maar eens op; mensen lopen gebukt, kijken somber, afgevlakt, verdrietig, triest enzovoort. Je ziet het zelfs aan de huid en haren van mensen.

Wat wil jij? Jezelf minderwaardig voelen of voldoende eigenwaarde en zelfvertrouwen voelen?

Jij maakt die keuze zelf. Dat is zelfredzaamheid ten top. We leven in een geweldige tijd. Overal is elke minuut van de dag informatie te verkrijgen hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. Ga je dan zitten wachten in een wachtkamer of op een telefoontje waar je eindelijk na maanden wachten te horen krijgt dat je een half uurtje ter beschikking hebt? En er misschien ook nog (veel) voor moet betalen?

Ook hier beslis jij zelf en maak jij de keuze. Kies voor jezelf, voor jouw welzijn, voor jouw gezin of omgeving, je kinderen……..jij bent verantwoordelijk…niet het systeem.

Jouw minderwaardig voelen kan veranderen in zelfrespect, als jij dat wil.

Ontdek de wereld van de bewustwording en jezelf minderwaardig voelen gaat verleden tijd voor je worden. Ontdek zelf hoe sprankelend ook jouw leven kan worden, hoe er ‘wondertjes’ gaan gebeuren in jouw leven.

Vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan , laat je inspireren en groei naar jouw eigenwaardegevoel! Of ga HIER naar de FB-groep.

DEEL dit bericht zoveel mogelijk met vrienden zodat zij zich ook kunnen laten inspireren. Je hoeft alleen maar op de deelknopjes hieronder te drukken.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *