Voor mensen met Hooggevoeligheid Klachten, HSP, en Stress zijn een aantal zaken erg belangrijk. Het is voor hen vaak moeilijk zichzelf echt goed te begrijpen. Jezelf leren kennen, wie jij werkelijk bent, is essentieel. Bovendien is het is heel wezenlijk dat zij een aantal basis-richtlijnen volgen.

Bij hooggevoeligheid klachten en stress is het belangrijk om de volgende 10 punten voor jezelf bewust te maken en er naar te handelen.

hooggevoeligheid klachten

Je eigenwaarde voorop stellen.

Op de eerste plaats aan jezelf denken en pas op de tweede plaats aan de ander. Je bent gewend je enigszins op te offeren voor iedereen waar jij van houdt. Jouw hooggevoeligheid klachten zijn nu een last maar HSP zijn betekent eigenlijk dat je een grote kracht bezit, maar moet wel in toom gehouden worden, wil je er niet aan onderdoor gaan.

 

 Maak van jouw hooggevoeligheid klachten een kracht.

Door anderen te helpen op jouw unieke manier, help jij jezelf. Jij bent gelukkig als je anderen helpt maar vergeet punt 1 niet.

 

Voel eigen verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen.

Leef vanuit je eigen gevoelswereld. Jouw emoties en gevoelens zijn ECHT. Verstop ze niet. Natuurlijk is het fijn om met anderen samen te werken maar trap niet in de valkuil, een van het grootste kenmerk van hooggevoeligheid; goedkeuring van anderen nodig hebben voordat je iets uitvoert.

 

Wees tolerant naar jezelf en anderen.

Iedereen kan een foutje maken, ook jij. Maar…….je hoeft ze niet te laten vallen daardoor. En val ook jezelf niet aan.

 

Wees zo flexibel mogelijk.

Wees niet te bekrompen in je denken en doen. Er zijn 1000 en 1 manieren hoe de afwas te doen.

 

Het leven is een proces en zie dat ook zo

Er zullen continu veranderingen zijn. Hooggevoeligheid klachten zijn zelfs niet tijdelijk maar horen gewoon bij jou. Jij voelt zaken gewoon sneller aan en dat zal ook niet veranderen. Leer er mee om te gaan en start een persoonlijke ontwikkeling hieromtrent.

 

Wees authentiek.

Jij bent speciaal, creatief en begaan met de mensen om je heen. Leef je uit op jouw unieke manier en beleef je dag bewust tot je er moe van bent.

 

Ga nieuwe uitdagingen aan en wees realistisch.

Zie het leven als een waar avontuur en durf eens een risico te nemen. En soms moet je gewoon “even iemand in de arm nemen”, die jou weer een duwtje kan geven de juiste richting in. Hooggevoeligheid klachten en stress kunnen iemand letterlijk lam leggen. Nieuwe mogelijkheden pakken betekent nieuwe perspectieven zien.

 

Leren je frustraties het hoofd te bieden.

Omzetten van nare situaties naar bevredigende zaken kan een leerproces zijn. Omdat hooggevoeligheid klachten vaak te maken hebben met frustraties van je, en ook eerlijke gevoelens zijn van jou, is het belangrijk om hier serieuze aandacht aan te schenken.

 

Neem je eigen verantwoordelijkheid op voor jouw hooggevoeligheid klachten.

Het zijn jouw gevoelens en je kan en mag niemand de schuld geven. Jouw verantwoording ervoor nemen zal jouw hooggevoeligheid klachten omvormen naar een kracht die onuitputtelijk is.

 

Als je verstandig en emotioneel gezond wil worden, goed met jezelf en anderen wilt (leren) omgaan, hooggevoeligheid klachten geheel achter je wil laten, voorgoed, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN aanvragen. Wil jij het maximale behalen in een relatief korte tijd? Ga rechtstreeks naar het unieke en levensveranderende programma en start gewoon meteen!

 

PS. Meer lezen kan HIER, reageren en/of vragen stellen kan ook, en door simpel hieronder op de deelknopjes te drukken deel je dit bericht.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *