Hooggevoelig en stress is geen ongewone combinatie vandaag de dag. Soms is het noodzakelijk om eerst een helder beeld te krijgen van wat hooggevoelig zijn eigenlijk precies is.

Hooggevoelig en stress hebben wat betekent dat precies?

hooggevoelig en stress

Je bent hooggevoelig wanneer je een sterke gevoeligheid hebt voor prikkels, als gevolg van een zeer gevoelig zenuwstelsel. En juist door deze extreme gevoeligheid ga je steeds weg van je eigen gevoel. Je wordt als het ware weggezogen naar de ander, onbewust.

Je krijgt niet eens de kans om intern jouw eigen gevoelens te beleven en te ervaren, je bent al gewoon weer weg. Je komt niet aan het verwerken toe van de ene situatie want je bent alweer met de volgende aan de haal.

Bij jou is dat een continu erg snel proces en je kan er letterlijk doodmoe van worden. Hooggevoelig en stress hebben is een “gave hebben om op te merken” maar waarvan jij (nog) niet goed weet hoe er precies mee om te gaan.

Hooggevoelig en stress hebben kost je een enorme energie, als je niet weet hoe hier goed mee om te gaan.

Omdat jij nog niet goed weet wie jij ECHT bent en wat jij wil, heb je geen echte eigen identiteit. Je zorgt daardoor ook slecht voor jezelf. Je hebt de neiging om steeds maar voor anderen te rennen en te sjouwen en hen te “behagen”.

Je weet niet goed wat van de ander is, qua gevoelens, en welke precies van jou zijn. Jouw gevoelens zijn er wel, ze geven van alles aan, maar je staat er niet echt bij stil. Je hooggevoelig en stress ervaring blijft vaak vooral in je hoofd zitten. Twijfels slaan toe en je hooggevoelig en stress gevoel wordt chronisch. Je blijft in deze spiraal.

Dit alles kost je enorme energie en vraagt veel van jouw hele systeem. Taak nu om je hooggevoelig en stress gevoel te onderzoeken en vooral gaan te ERKENNEN.

Hoe om te gaan met jouw hooggevoelig en stress ervaren, met jouw persoonlijke emoties en gevoelens.

–          Leer de enorme hoeveelheid prikkels die bij je binnenkomen te doseren.

–          Leer wat hooggevoelig zijn precies is, hoe je jouw systeem beter kunt  hanteren en in te zetten voor wat jij echt wil in het leven.

–          Leer jouw bron te vinden en plezier te krijgen in het leven i.p.v. steeds  maar het gevoel te hebben dat je aan het overleven bent.

–          Leer te accepteren dat jij niet bent zoals het gros van de mensen, een tint gevoeliger.

–          Leer trouw te zijn aan jezelf zodat jij de hooggevoelig en stress situaties, burnout, overspannenheid en depressie uit je leven kan houden, voorgoed.

–          Leer goed contact te maken met jezelf en jouw hoofd leert te buigen voor de totale wijsheid die gewoon in jouw eigen lichaam zit.

–          Leer te zien dat jouw hooggevoelig zijn een kracht is, een gave is om op te merken en dat jouw hart ook groter kan zijn dan jouw hoofd.

 

Lees meer op Facebook, waar je ook kunt reageren en/of vragen stellen.

Leer op een speelse en creatieve manier je eigen hooggevoeligheid kennen en erkennen, zodat je snel weer kunt genieten van het leven, vraag hier GRATIS unieke informatie aan.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *