Zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen. Hooggevoelig als last ervaren? Hoe om te gaan met eigen gevoelens is te leren. Door naar anderen te kijken hoe die het doen, en zelf te ervaren wat het met jou doet.

Hooggevoelig als last is een talent wat je mag leren ontdekken en als een kracht gebruiken.

Hooggevoelig als last

Ik kan me herinneren dat ik in de les zat en dat er bepaalde “stof” werd besproken. Ik begon een soort van opwinding in mijn lichaam te voelen die mij een gevoel gaf van “eindelijk wordt hier verteld van wat ik al lang weet”.

‘Het gevoel  te krijgen van begrepen te worden en je eigen aard te horen van een ander, is een bevestigend gevoel van jezelf, ook te mogen zijn zoals je bent. Het klopte dus van wat ik dacht en altijd voelde.’ Ik ervoer de hooggevoelig als last.

Dit gevoel, dit innerlijk weten,  dat verder uit gaan werken is jouw specifieke hooggevoelig als last, nu nog tenminste.

Ook jij hebt een specifiek talent wat bij jou hoort en wat jij beter mag leren kennen. Hoe wil jij jouw “hooggevoelig als last” uiteindelijk naar buiten brengen?

Als hooggevoelig persoon een kanaal zoeken om het naar buiten te brengen.

Jij hebt iets te vertellen, jij hebt ook iets te zeggen, vooral aan jezelf.

Als ik naar mezelf kijk heb ik verschillende “uitlaatkleppen” gevonden. Ik heb een site gemaakt waarop ik “stof” heb geplaatst waarvan ik denk dat het een enorme meerwaarde kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar zelfinzichten.

In het “hooggevoelig als last” zitten, je afvragen waarom jij klachten hebt, waarom je stress hebt of zo depressief bent, is elke keer weer een moeilijke opgave. Inspiratiestof om jezelf te herkennen kan een enorm hulpmiddel zijn. Psychologische modellen worden gepresenteerd, verhalen en ontspanningsmethoden, uit alle domeinen van de wereld. Ik denk namelijk dat er niet 1 methode is die iedereen helpt. Bovendien….ik kan op deze manier ook “mijn ei” kwijt.

Ook schilder ik al jaren, en elk schilderij vertegenwoordigd een gevoel van mij op dat moment. Het zijn momentopnames, momentafdrukken. Wel kan ik terugduiken naar dat gevoel om de volgende dag verder te gaan met mijn schilderij. Soms schrik ik zelfs van een eigen geschilderd beeld. Zo helder en duidelijk confronteert het me soms. Het gaat dan niet om het mooi of niet mooi zijn maar om het van “binnen naar buiten komen”. Het is er weer uit. Hooggevoelig als last kan er op deze manier uit!

Wat is jouw kanaal?

Hoe wil jij “het” naar buiten laten komen? Of durf je het misschien nog niet? Helemaal niet erg. Het is een proces wat jij als “hooggevoelig als last mens” aan het doormaken bent.

Hooggevoelig als last is de “symbooltaal” van jezelf  leren kennen.

Jouw klachten, jouw pijnen, jouw gevoelens, jouw beelden willen je iets zeggen. Het zijn “symbolen”. Natuurlijk was het gemakkelijker als het in gewone woorden bij je binnenkwam. Hoe je het moet doen en wat je moet doen. Nee, het komt in de vorm van dromen, gevoelens, innerlijke gewaarwordingen en wat allemaal nog meer.

En jij mag gaan leren daarmee om te gaan!

Jij bent niet gek, net zo min als ik. Als jij jouw innerlijke “leiding” durft gaan te volgen STROOMT OOK JOUW LEVEN GERUISLOOS VERDER. En hoef je niet nog meer klachten te krijgen.

Maar…….als je aan jouw ware aard voorbij blijft gaan, worden de “waarschuwingssignalen” (hooggevoelig als last) wel steeds krachtiger.

Wil jij ook de patronen van jouw eigen wijsheid leren kennen en iets met je hooggevoeligheid doen, dan kun je HIER DIRECT GRATIS unieke informatie aanvragen, waar belangrijke inzichten in staan waar je direct al mee kunt werken. (of om inzichten te verkrijgen over je gezondheidsklachten)

 

PS. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin of Twitter laat je anderen ook iets unieks ontdekken.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *