Het leven is als een treinreis. Mensen stappen op en mensen stappen af. Er zijn haltes met een gelukkig weerzien, en haltes met een droevig afscheid.

Als we geboren worden stappen we op de trein en ontmoeten we onze ouders, en denken dat ze de hele reis bij ons zullen blijven.

De realiteit is echter anders!

Ze stappen af in een station en laten ons achter in de trein. Zonder hun gezelschap, liefde en genegenheid.

Maar…….er stappen andere mensen op. Mensen die voor ons heel belangrijk zullen zijn tijdens de verdere reis. Het zijn onze broers en zussen, onze vrienden en al die andere mooie mensen die van ons houden.

Voor sommigen is de reis een leuke uitstap. Voor anderen is het een droevige reis met zware bagage. Nog weer anderen staan steeds klaar om te helpen, en sommigen laten een grote heimwee achter. Anderen stappen in en onmiddellijk weer terug uit, en geven ons enkel de tijd om hen vluchtig te kruisen.

Soms zijn we verrast dat bepaalde medereizigers waarvan wij houden in een ander rijtuig gaan zitten, en ons alleen verder laten reizen.

Natuurlijk houdt niemand ons tegen om hen in een ander rijtuig te  gaan opzoeken. Soms kunnen we echter niet naast hen gaan zitten, want die plaats is al ingenomen.

Dat is niet erg, zo is de reis nu eenmaal, vol dromen en verassingen, vol ontmoetingen en afscheid nemen, meevallers en ontgoochelingen.

Maar……..er is geen terugreis.

Laat ons de reis zo aangenaam mogelijk maken. Laten we proberen onze reisgenoten te begrijpen, en laten we zoeken naar de mooiste kanten van elk van hen.

Weet dat er op elk moment van de reis een van onze reisgezellen ons begrip nodig kan hebben. Ook wij kunnen op een bepaald moment nood hebben aan iemand die ons begrijpt.

Het grote mysterie van de reis is dat we niet weten wanneer we zullen moeten uitstappen. Zelfs niet diegene die naast ons zit.

Ikzelf, ik denk dat ik heel droevig zal zijn als ik moet uitstappen. Ik ben er zelfs zeker van. Het afscheid van alle mensen die ik ontmoet heb in de trein, hen achter te moeten laten zal pijnlijk zijn.

Maar…..ik ben er zeker van dat ik ooit zal aankomen in het Centraal Station, en dat ik daar hen zal terugzien met veel meer bagage dan waarmee zij vertrokken.

Laten we er een mooie reis van maken, met mooie herinneringen!

 

Bron: Caroline van der Aa

 

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *