lamp

 

Als jij mensen om je heen kunt en wilt inspireren ben je een rijk mens. Ben jij die lamp, wil jij die lamp zijn waar anderen naar opkijken en op af komen?

Anderen inspireren, het mooiste wat er is. Aarzel niet om ook een lampje te zijn voor anderen. Het geldt voor groot en klein en alles en iedereen, wat hij of zij ook doet. Iedereen kan meer inspiratie gebruiken! Heel Nederland en overal ter wereld!

Tip 1: Blijf bij jezelf.

Je kunt anderen alleen inspireren als je dingen doet die je zelf echt heel leuk vindt. Als je net doet alsof of omdat het zo hoort/moet, zend je onbewust verkeerde signalen uit. Je zult in dat geval maar weinig mensen echt raken en zelf teleurgesteld raken omdat het verwachte resultaat uitblijft.

Als je dingen vanuit je eigen passie doet, maakt het niet uit hoeveel moeite je er voor moet doen of hoeveel resultaat je – op korte termijn – boekt. Het is je passie en dat geeft energie. Dus… volg die! Wat vind je nu echt het leukste om te doen? Volg dat pad gewoon en het zal je de minste weerstand geven!

Tip 2: Denk groot(s).

Deel jouw passie met zoveel mogelijk mensen. Vertel het gewoon overal waar je komt. Of begin ook een blog, houd een lezing of organiseer een bijeenkomst, een workshop of wat dan ook. Slechts een klein percentage mensen wordt meestal echt geïnspireerd. Stel dat dit drie procent is. Dan heb je met honderd enthousiastelingen om je heen slechts drie die jouw licht zien branden. Maar stel je voor dat je duizend enthousiastelingen hebt of tienduizend, honderdduizend? Dan heb je ineens een mega festijn!

Bovendien gaat deze nieuw gevormde groep hetgeen jij gedeeld hebt, actief doorspelen aan hun netwerk. Dus hoe meer mensen je bereikt, hoe groter de kans dat je verhalen worden doorvertelt. Impact is kwaliteit maal kwantiteit.

Tip 3: Deel je kennis.

Het mooie van kennis is dat je er zelf niet armer van wordt als je het weggeeft. Sterker nog; je wordt er rijker van. Deel daarom jouw passie en kennis over wat dan ook. Mensen gaan zich verwonderen waarom jij die dingen doet die je doet. Dat zorgt voor aantrekkingskracht.

Tip 4: Wees een voorbeeld.

Weet je nog hoe je als kind tegen “de groten” aankeek? Sommigen (een leraar, sportcoach of je ouders) waren echt een voorbeeld. Ze waren zichzelf, vol vertrouwen en stonden voor iets.

Dat geldt nog steeds. Sta voor iets van jezelf! Wees geen blaadje dat met de wind meewaait, maar neem een positie in. Wie ben jij? Mensen willen graag mensen volgen die vóór iets zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tegen iets te zijn. Maar als je wilt inspireren werkt positiviteit aanstekelijker dan je afzetten tegen iets. Mensen willen uiteindelijk een droom verwezenlijkt zien.

Tip 5: Zet jouw deur en hart wijd open.

Ik ben de eerste die toegeeft dat dit niet altijd mogelijk is.  Wij krijgen naar aanleiding van onze  artikelen, blogs en deze site natuurlijk, dagelijks een groot aantal hulpvragen. Als we echt overal en op elk detail in zouden gaan, zouden we er een dagtaak aan hebben en dat is niet expliciet onze passie. Wat we wel graag doen is mensen een zetje in de juiste richting geven als het kan, en zoveel mogelijk te delen uit alle disciplines van de hele wereld en uit alle domeinen.

Maar we doen continu ons best om zo persoonlijk mogelijk te blijven reageren. Een koning op een troon is machtig. Een koning tussen de mensen is krachtiger.

De  vele voorbeelden van de leden raken ons! (lees hiervoor op het forum, en jij mag jouw verhaal daar ook delen, heel graag zelfs.)  Soms raken ze heel diep zelfs. Wij leren net zoveel van jullie als jullie van ons. Sta open voor verhalen. Vertel je eigen verhaal, niet alleen je succesverhaal maar vooral ook je mislukkingen en moeilijkheden en hoe je daar mee omging. Dat is inspiratie.

Tip 6: Kom je beloftes na.

Mensen gaan graag om met mensen waarvan ze weten waar ze aan toe zijn. Weet je nog hoe het voelde als je als kind iets beloofd werd dat niet nagekomen werd? Kom ze na. En als je twijfelt of je het kunt waarmaken, beloof het dan niet!

Tip 7: Blijf altijd positief.

Verloren klanten, verloren vrienden, verloren liefdes. Iedereen krijgt in zijn leven het nodige over zich heen. Natuurlijk maakt het uit wat er gebeurt. Maar veel belangrijker: hoe ga jij er mee om. Je optimisme zorgt dat je doorgaat. Jouw positieve houding maakt dat je uitstraling hebt. En besef dat als anderen er voor kiezen om niet meer samen met jouw trein mee te reizen, dat zij iets geweldig moois missen!

 

Bron: Caroline van derAa/Out of your Box.

PS. Wil jij meer weten over het partner worden en toch in jouw eigen expertise te blijven? KLIK HIER.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *