Leer creatief denken met het volgende model!

Creatief denken

Klik met je rechtermuisknop op de knop Download Creatief Denken en kies voor opslaan als

https://trendflow.nl/wp-content/uploads/sites/628/2013/04/Creativiteit.pdf

Ik  (Caroline) “baan” mijn weg middels studeren, ondersteuning bieden, schrijven, creativiteit en schilderen. Ik “verpak” dit geheel in mijn site TRENDFLOW POWERFULL WAY OF LIFE en in mijn dagelijkse omgang met heel veel mensen.

Dit proces eindigt nooit, pas als ik doodga. Ik hoop vele anderen te blijven kunnen inspireren en/of creatief uit te dagen.

 

 

Als kind al had ik een rijke innerlijke belevingswereld. Ik tekende graag en op elke rand van een krant of tijdschrift stond wel iets getekend.

 

Ook mijn schoolagenda’s waren vol van tekeningen en kleine schilderijtjes. Op deze manier had ik een kanaal om mijn gevoelens te ventileren.

 

Een jaar of vijftien geleden ging ik op schilderles bij een meesterschilder. Ik heb allerlei “stof”, materialen en technieken aangeboden gekregen. Behalve realistische opdrachten uitwerken weet ik nu ook bewust mijn gevoel op het doek te krijgen.

 

Door mijn HBO opleiding Stress Management, mijn opleidingen in Counselling Coaching Conflictbemiddeling en NLP, alle bijscholingen en aanverwante cursussen, intervisie en supervisie, en natuurlijk allerlei ervaringen in mijn eigen leven en in mijn praktijk, heb ik nu de ideale combinatie voor mij, gevonden. Creatief zelf door ontwikkelen en gewoon doorgeven van wat ik weet. 

 

Ook wanneer ik werk met sommige cliënten, in groepsverband of individueel, gebruik ik naast het gesprek, vaak de beeldtaal.

– Het bevat een schat aan informatie over het onbewuste.

– De druk gaat meestal meteen van de emotionele ketel.

– Het kan weer een nieuwe aanleiding zijn tot een volgend gesprek.

– Het is vaak minder beladen dan directe taal.

– Bewaarde werken geven een proces visueel weer.

– Hernieuwde belevingen van eigen creativiteit.

 

En……. talent is hier helemaal niet belangrijk! Het gaat ergens anders om.

 

Al mijn tekeningen en schilderijen bevatten een thema wat op dat moment in mijn leven actueel is. Dit resulteert dan ook in een zeer gevarieerd geheel van verschillende stijlen.

 

Dit is mijn stijl dus.

 

Het is vaak de sleutel tot de symbolische taal waarin ons onbewuste tot onszelf spreekt.

 

Zo kom ik tot een contact met mezelf en verkrijg ik weer heldere inzichten.

 

Ik bevind me op een weg die me bevalt. Mijn creativiteit en speelsheid wordt steeds opnieuw aangewakkerd.

 

En dit wil ik ook graag uitdragen naar anderen.

 

Een tip aan jou: Zoek jouw eigen kanaal; waar ben jij goed in, wat is jouw ding? Denk hierbij aan de tijd dat je klein was; wat deed je, waar had je een interesse voor, weet je nog hoe je je voelde bij watje deed?

Zo kun je dichter bij jouw oorspronkelijke en unieke gegevens komen en die “uitbuiten”.

 

Hier nog een leuk filmpje van een kunstenaar die lekker bezig is; kijk, voel, luister en ervaar…….het kan zelfs rustgevend voor je zijn. (de beelden, de bewegingen, de muziek erbij……..het kan heel veel oproepen en losmaken bij je…….als je er bewust bij stil gaat staan. KLIK HIER

 

Wil je meer informatie over de lessen die ik geef in het GEVOELSCHILDEREN of in de combinatie met bepaalde vormen van therapie; VRAAG ER HIER NAAR

 

Bron: Caroline van der Aa

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *